Boerenactie FDF.

ACTIE FDF:

FDF hoopt bij het aangekondigde protest van 16 oktober ook op de steun van burgers (onder andere met auto’s, bussen en vrachtwagens). “Boer zoekt burger voor actie”, zo kondigt de organisatie het protest aan. “We hopen dat de burgers samen met de boeren willen gaan optrekken, we hebben elkaar harder nodig dan ooit.” Ook doen vissers aan het protest mee. Agractie onderschrijft de aangekondigde actie niet als organisator.

De FDF zoekt steun van de burgers. “Boer zoekt burger voor actie”. Dan reist bij mij direct de vraag waar hebben die boeren dan de burger voor nodig? Of, laat ik het anders stellen. Gaan die boeren dan ook demonstreren voor betere leefomstandigheden van vele burgers die het slachtoffer zijn van het falend beleid richting de burgers?

Ik denk dan aan de problemen in de zorg, burgers die aangewezen zijn op voedselbanken, burgers welke hun zuur verdiende pensioen wordt afgepakt, de steeds maar terugkerende huurverhogingen, de boodschappen die steeds duurder worden, de benzine prijzen die de pan uit rijzen, de gemeentelijke belastingen die alsmaar stijgen, de ziektekostenverzekeringen die onbetaalbaar zijn geworden terwijl er miljarden op de plank liggen, het opschalen van de pensioengerechtigde leeftijd naar straks 70, de hoge werkeloosheid.

Ik zal vast nog wel onderwerpen vergeten zijn maar wanneer de boeren steun vragen van de burgers dan zou ik het fijn vinden als de boeren de burgers ook gaan steunen wanneer die gaan demonstreren tegen het steeds slechter worden beleid voor de burgers. Want laten we wel zijn: wanneer veel van die burgers geen of weinig geld hebben om brood, groenten, en melk producten te kopen, zullen de boeren dat ook in hun portemonnee voelen ondanks de exportproducten die veel boeren mede produceren.

Actie voeren vind ik prima maar dan wel richten op het totaal falend beleid van de regering die alle burgers aan gaat en niet alleen, zoals het nu lijkt, voor de boeren. Om dat te realiseren zou er een actiecomité opgericht kunnen worden bestaande uit vele lagen van de bevolking.

Was getekend,

Engel Modderman

VCP