De VCP is er klaar voor. U toch zeker ook!

De provincie trekt maar weer eens een subsidiepotje open van ruim 700.000 euro om de rotte kiezen uit de gemeente Oldambt op te knappen dan wel te slopen. Daarmee moet de leegstand en verdere verloedering worden opgelost aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken van de PvdA. Rotte kiezen zijn er in het Oldambt veel en dan met name in Winschoten. Maar volgens van Dekken zijn er al een hoop rotte kiezen aangepakt. Van Dekken presenteert het als iets positiefs, maar zegt er niet bij dat dankzij zijn partij het al jaren een chaos is.

De PvdA is zogezegd de ‘grootste’ partij in het Oldambt, maar zorgt ook al jaren voor de ‘grootste’ bezuinigingen. Het is zelfs dermate erg dat de provincie Groningen moet ingrijpen met subsidiepotjes. Logisch, want de kas van de gemeente Oldambt is leeg. Of toch niet?

De gemeente Oldambt heeft blijkbaar wel 350.000 euro in kas voor investering in de Blauwe Stad om nieuwe fietspaden, kanosteigers en picknickbanken aan te leggen. Zeg u dit. Ik kan het allemaal niet meer volgen. Waarom moet de provincie Groningen bijspringen om de rotte kiezen aan te pakken en heeft de gemeente Oldambt blijkbaar wel genoeg geld in kas voor een zogenoemde ‘upgrade’ van de Blauwe Stad? Er zit totaal geen logica laat staan transparantie in. En hoezo kan de gemeente Oldambt een bedrag van 600.000 euro opzij leggen, terwijl begrotingen jaar in jaar niet sluitend zijn?

Wat is dit voor zielige gemeentepolitiek. De hand ophouden, omdat er sprake is van een noodlijdende situatie maar ondertussen worden weer tonnen geïnvesteerd in Blauwe Stad. Het zogenoemde paradepaardje van de PvdA. Een paradepaardje die al jaren kreupel is. Er wordt gesteld dat Blauwe Stad populair is, maar heb nergens kunnen lezen waar dat nou precies uit blijkt. Je mag best concluderen dat de PvdA verkeerde prioriteiten stelt jaar in jaar uit. Beter is het al die jaren er niet op geworden in het Oldambt.

Daarom is het ook noodzaak van politieke koers te veranderen. Bij continu dezelfde partijen aan het roer gaat er vrij weinig veranderen. Men gaat vaak op de oude voet verder en zet in de praktijk vaak hetzelfde beleid voort die men voor de verkiezingen ook al had. De VCP doet weer als vanouds mee en heeft zich altijd al gedistantieerd van het huidige afbraakbeleid. De VCP is er klaar voor en kijkt uit naar de verkiezingen in maart 2022.

Het zou mooi zijn dat het communisme weer terugkeert op de plek waar het van oudsher altijd zat. Coalitie gaan voeren door eerst puin te ruimen die de andere partijen hebben veroorzaakt. Zo werkt het . Het is de week waarin Fré Meis 100 jaar zou zijn geworden. Hij was een groot communistisch boegbeeld en bekende Nederlander. Immers wie Fré Meis zegt denkt meteen aan: communisme, vakbondsbestuurder, lid van de Tweede Kamer en niet geheel onbelangrijk … Groninger.

Een persoon als Fré Meis komt helaas niet meer terug. Die tijd is geweest. Maar dat wil niet zeggen dat het communisme weg is. Dat blijft wel leven en is géén vergane glorie. De VCP heeft zijn kandidaten klaar staan die in staat zijn Oldambt een andere positievere koers te laten varen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Wie moet het anders doen…? De huidige politieke partijen die op het pluche zitten hebben zich gevormd tot Halte 7. Als je naar Halte 7 kijkt is er door deze combinatie van verschillende politieke partijen het eerder onrustig dan rustig geworden in het Oldambt. Dat komt doordat er bij deze politieke  constructie te veel partijen zijn aangesloten.

Iedereen wil binnen Halte 7 iets in de melk te brokkelen hebben, maar vergeten daarbij één ding; dat ze elkaar voor de voeten lopen. Er zit geen enkele structuur in. Het hangt als los zand aan elkaar. Halte 7 neemt onduidelijke, onlogische en oneerlijke politieke besluitvormingen waar de inwoner een enorme prijs voor betaalt. De VCP heeft dit als geen ander door en wenst niet met Halte 7 in zee te gaan. Dit geldt zowel voor als ná de gemeenteraadsverkiezingen.  

De VCP heeft een eigen partijbureau en is de partij zeer actief op social media. Dat is niet voor niks. De VCP doet dit, omdat het dicht bij de inwoners van de gemeente Oldambt wil staan die onder het huidige politieke klimaat het al zwaar genoeg hebben. De VCP is altijd tegen bezuinigingen geweest!

Het is niet dankzij de VCP dat het financieel een puinhoop is. De VCP presenteerde onlangs door middel van een mooie foto 10 kandidaten voor op de kieslijst. Van mij mogen ze alle 10 de gemeenteraad in. Het zal wat zijn. Eindelijk een nieuwe koers in de gemeente Oldambt met de VCP als grootste partij en niet de PvdA of CDA. Of het er ooit van gaat komen is natuurlijk toekomstmuziek, maar men moet hoopvol en opportunistisch blijven.

Als men echt sluitende begrotingen wil, geld over wil houden, rotte kiezen definitief verleden tijd wil laten zijn en armoede zoveel als mogelijk wil terugdringen. Dan is nieuw beleid en een nieuw fris politiek geluid keihard nodig. Stem daarom verstandig. Vraag jezelf af als je in het stemhokje staat met je rode potlood in je hand. ‘Welke politieke partij heeft mij de afgelopen 4 jaar ‘niet’ in de kou laten staan…?’

De VCP! Een partij die opkomt voor niet het eigen belang, maar voor alle belangen voor de inwoners die het Oldambt rijk is.

De VCP is er klaar voor. U toch zeker ook!

Geschreven door: Ralph Weber