De VCP staat klaar in 2022!

Dit was het dan. Mijn laatste artikel voor de VCP. Géén paniek! In het jaar 2022 blijven we schrijven. Sterker nog; het jaar 2022 is een cruciaal jaar voor de gemeente Oldambt. In dat jaar blaast de gemeente Oldambt 12 kaarsjes uit. Maar of er ook een groot feest komt met taart en slingers. Dat is afhankelijk wat de uitslag is van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022!! Gaan we op oude voet verder of komt er echt een nieuwe coalitie met nieuwe partijen. Hoe je het ook wendt of keert.

Er breken spannende tijden aan. Niet alleen voor de gevestigde politieke partijen, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de gemeente Oldambt. Een mooie gemeente die geplaatst is onder een verschrikkelijk bestuur zonder enige logica, visie, financiële draagkracht en wat het meest erge van al is. Zonder enige betrokkenheid bij de inwoners van de gemeente Oldambt.

De VCP is gelukkig wel betrokken bij de inwoners van de gemeente Oldambt. De VCP staat klaar in 2022! En ik kan het niet vaak genoeg herhalen. De VCP heeft een partijbureau waar mensen welkom zijn voor koffie, thee en er is altied tied veur un pafke. De VCP is actief op de socials en neemt geen enkele blad voor de mond. Ze zeggen waar het op staat en dat is voor alle inwoners. Daarvoor hoef je niet per se communist te zijn. Dat is tenslotte ieder voor zich.

Waarom ik ooit begonnen ben met schrijven voor de VCP. Op de eerste plaats, ik vind het leuk om te doen. Het is een hobby van me en daarvoor ontvang ik geen enkele financiële vergoeding. Ik doe het belangeloos uit vrije wil, omdat ik me net als de VCP ernstige zorgen maak over het huidige beleid in het Oldambt veroorzaakt door Halte 7.

Zo ging één van mijn allereerste publicaties op de website van de VCP over de zogenaamde ‘strandrolstoel’ bedacht door voormalig wethouder van de SP Kees Swagerman. Het kwam er in het kort op neer dat de begraafplaats van Oostwold dermate slecht begaanbaar was voor mensen die slecht ter been zijn dat er maar een strandrolstoel moest komen. Een bespottelijk en tevens armoedig idee van een wethouder die geen enkele binding met het Oldambt heeft. En dat ook nooit heeft gehad trouwens. Kees Swagerman had namelijk alleen maar binding met zijn woonplaats Haren. Waar hij voorzitter is van de culturele raad.

Dit komt misschien over als natrappen, maar het zijn gewoon de feiten. Kees Swagerman was niet de enige wethouder die het wethouderschap aan de wilgen hing. Velen gingen hem voor. Oldambt is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen er absoluut niet beter op geworden.

Dat de VCP daar verandering in wil en ook kan brengen moge duidelijk zijn. De VCP doet mee! Maar ja, dat is wel aan de kiezer om uiteindelijk te beslissen. De VCP kan niets anders doen dan ageren tegen het huidige beleid en dat is iets wat de VCP ook doet. Het enige wat ik kan doen is hun daarbij helpen middels publicaties zoals deze. Belangeloos en omdat ik het graag mag doen. Maar ook omdat ik mij zorgen maak om het Oldambt. Zo’n mooie gemeente gelegen in een prachtig uitgestrekt gebied van landschappen heeft recht op een andere koers en veel beter beleid waar iedereen wel bij vaart.

Tot slot. Het jaar 2021 is zo goed als voorbij. Het was net als het jaar daarvoor een crisisjaar vanwege het ellendige virus wat wereldwijd aan het muteren is. De maatschappij, of liever gezegd het nieuws, wordt gedomineerd door populisten zoals een Thierry Baudet en Willem Engel. En is de maatschappij ook aan het verharden door relschoppers zoals we onlangs zagen in Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn en Groningen. Gelukkig hebben we die toestanden in het Oldambt niet. Daar spelen hele andere dingen die overigens net zo zorgelijk zijn. Zeg nou zelf.

De politici die deel uitmaken van Halte 7. Wat hebben zij nou de afgelopen 4 jaar gedaan? Wat waren nou echt de successen? Waarin is Halte 7 nou echt uitgeblonken? Het antwoord op die vraag is vrij simpel: nergens in! Inwoners arm of rijk mogen inleveren. Of dat nou hulp in het huishouden is, jeugdzorg of een subsidie voor het één of ander. Het is allemaal wegbezuinigd of weggehaald. De VCP is hiervoor niet verantwoordelijk. Zij zitten niet in de coalitie, maar daar kan verandering in komen in het nieuwe jaar wat in aantocht is. Die keuze is echter aan de kiezer.

Voor iedereen geldt. Vriend of vijand, arm of rijk. Op naar een hoopvol en beter jaar. Met niet alleen een frisse wind, maar hopelijk ook met een nieuw bewind in de gemeente Oldambt. Iedereen een fijne kerstijd en gezonde veilige jaarwisseling gewenst. Wij blijven schrijven! Tot in het nieuwe jaar 2022.

DE VCP STAAT KLAAR IN 2022!

Dit artikel is zoals altijd ‘belangeloos en uit vrije wil’ geschreven door: Ralph Weber