Een erfenis voor De Hardenberg

Dan neem je jezelf voor om niet meer over De Hardenberg te schrijven dat het eerst genoeg is geweest. Maar dat was misschien wat naïef van me. De beslissing om De Hardenberg toch te sluiten heeft niet alleen desastreuze gevolgen voor de leefbaarheid in Finsterwolde en omliggende dorpen, maar ook voor de politieke verhoudingen. En die beslissing blijft nog jarenlang naweeën en door etteren. Dit vergeten de inwoners niet. De huidige bewindslieden zullen in het politieke debat hier continu op worden gewezen als er een beslissing moet worden genomen over sportfaciliteiten, gezondheid, leefbaarheid noem maar op. De verkiezingsuitslag van bijna een jaar gelden in de gemeente Oldambt was eigenlijk al funest. Meteen werd er al gezegd dat de verkiezingsuitslag dermate versplinterd is dat de politieke onrust in het Oldambt niet afneemt maar juist alleen maar toeneemt. En gelijk kregen ze! Halte 7 werd met deze verkiezingsuitslag eindelijk buitenspel gezet.

Dat Halte 7 buitenspel werd gezet was een opluchting voor velen. Men was blij dat men er vanaf was. ‘Alsjeblieft dit nooit meer. Nooit meer Halte 7!’ Op hoge kosten en schulden na heeft deze formatie het Oldambt helemaal niets gebracht. Successen waren er in die 4 jaar dat ze bestonden niet te vieren!

We zij nu bijna een jaar verder. Halte 7 is nu straks een jaar buiten beeld, maar de erfenis die Halte 7 heeft nagelaten daar betalen nu de gebruikers van De Hardenberg, de inwoners van Finsterwolde en eigenlijk het gehele Oldambt een te hoge prijs voor. Een prijs die bestaat uit dorpen en een Stichting genaamd MFC De Hardenberg die het bloed van de heren Nieboer, Klein, Engelkens en Wünker wel kunnen drinken. Boos is men niet meer. Men is razend!!! Maar ook verdrietig en teleurgesteld in deze heren. Heren die Finsterwolde de komende tijd toch maar even mijden en ook niet welkom zijn op het parkeerterrein van de supermarkt in Bad Nieuweschans. Dit zijn helemaal geen wethouders die bouwen aan een beter Oldambt. Het zijn simpelweg slopers die aanzetten tot alleen maar ergernis en agressie. En die voorbeelden zie je terug op verkiezingsposters waarop men een wethouder Ger Klein (GBO) ziet die neer wordt gezegd als verdachte door middel van een zwart balkje voor zijn ogen. Om nog maar te zwijgen van al die reacties op social media. Reacties die in mijn ogen behoorlijk ver gaan. Soms te ver!

Men is in het Oldambt in een rollercoaster terecht gekomen die niet wil stoppen zo lijkt het. Maar gelukkig is er een wethouder die een schrale troost biedt. Wie dat is? Dat is Jurrie Nieboer van de Partij voor het Noorden. Zo zegt deze wethouder in het Dagblad van het Noorden: ‘Het is overal even slecht!’ Geachte heer Nieboer! Dat klopt als een zwerende vinger wat u zegt, maar wie zijn of haar schuld is dat dan? Het is u eigen beleid wethouder Nieboer. Uw eigen beleid heeft ervoor gezorgd dat het zo slecht gesteld is in de gemeente Oldambt. Dat het nog een grotere puinhoop is geworden als onder uw voorganger Halte 7. En dat u in uw eigen gemeente Oldambt geen campagne wenst te voeren is volkomen logisch. Men is helemaal klaar met u als wethouder! En dat geldt ook voor uw collega’s. Zo wenst uw collega-wethouder Gert Engelkens (PvdA), die leefbaarheid in zijn portefeuille heeft, niet te reageren op de pers. Is dat laf van deze wethouder? Nee, dat is niet laf. Deze wethouder heeft namelijk een geldig excuus. Wethouder Engelkens heeft geen tijd om de pers te woord te staan, omdat hij het veel te druk heeft als brandweerman om brandjes te blussen! De PvdA staat namelijk behoorlijk in brand. En helaas is het sein brandmeester zo vlak voor de Provinciale Staten- – tevens senaat – en Waterschapsverkiezingen nog niet gegeven. En partij belang gaat bij de PvdA natuurlijk voor! Zeker als je een Finsterwolmer en PvdA-coryfee in hart en nieren Harm Evert Waalkens in de gelederen hebt. Harm Evert heeft duidelijk laten blijken het niet eens te zijn met het sluiten van De Hardenberg. Een PvdA-coryfee die zich overduidelijk en terecht distantieert van deze koers die zijn PvdA nu aan het varen is. Een foute koers!

Trouwe lezers. Zelf moet ik mij ook een behoorlijke spiegel voorhouden. Vele verkiezingsbeloftes zijn niet nagekomen. En ook ik kom een belofte niet na … foei! Ik heb ook tegen anderen en mezelf gezegd; ‘genoeg is genoeg! Ralph, jij gaat niet meer over De Hardenberg schrijven. Punt uit!’ Echter deze belofte heb ik met deze nieuwe publicatie moeten breken. Veel verdriet, teleurstelling en boosheid zie ik bij de mensen van Stichting MFC De Hardenberg. Namen van deze mensen hoef ik niet te noemen, want die zijn wel bekend. Daarom wil ik deze stichting steunen door mijn legitiem wapen in te blijven zetten en dat is de pen. We blijven bij de VCP-Oldambt over dit onderwerp schrijven! Dat kan ook niet anders, want dit blijft terugkomen op de politieke agenda en in debatten de komende 3 jaar zolang bovenstaande heren wethouders nog op het pluche zitten. De inwoners van de gemeente Oldambt moeten het er nou eenmaal mee doen. Helaas! Al zegt de geschiedenis wel dat wethouders zomaar om het minste of geringste opstappen. Iets wat ik bij deze heren wethouders hopelijk snel zie gebeuren. We zullen zien.

Geschreven door: Ralph Weber

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.