Gewoon een mening!

Gewoon een mening!

Week 30 was een redelijk rustige week behalve voor rederij K-Line die autotransporten over zee doet. Enorme schepen vervoeren duizenden auto’s per keer over zee naar verre oorden. Vanuit het Duitse Emden en Bremerhaven varen de schepen naar bestemmingen over de hele wereld. Met regelmaat kwam ik met de hele vrachtwagen of met busje aan boord om goederen te lossen. Telkens een belevenis om de grootte van die schepen te beleven. Je werd aan boord gewoon gelost met een heftruck, net als bij een fabriek. Strenge veiligheidsregels waren een standaard procedure. In een lift ging ik dan naar het bovendek om de papieren te laten tekenen en stempelen door de “chief” of door de kapitein. Nooit alleen maar altijd met een matroos er bij. Meer als waar dan ook wordt er met veiligheidsregels niet gesold.

Helaas is het blijkbaar niet mogelijk om de veiligheid van bepaalde auto’s te garanderen. Het nieuwerwetse moet linksom of rechtsom doorgevoerd worden. Een onderdeel van het nieuwe normaal, blijkbaar. Het nieuwerwetse heeft deze week een leven gekost. Misschien wel het leven van die matroos die in opdracht van de kapitein de chauffeur van koffie moest voorzien. Een matroos die misschien een gezin achterlaat.

Alles onder het mom van klimaat, milieu, vooruitgang maar bovenal voor een verdienmodel. Een schip die stookolie als brandstof gebruikt. Een ander schip op stookolie had eerder al de grondstoffen gebracht voor de accu’s, gedolven in mijnen waar kinderen dagelijks moeten werken. Alles voor een verdienmodel en een goed gevoel voor yuppen die elektrisch willen rijden om, om, tja, om het milieu te sparen? Om klimaat verandering tegen te gaan? Een oplaadpunt naast de voordeur, of een laadpunt ergens anders, gevoed door stroom uit een kolen of gascentrale? Schijn bedriegt! Zoals zo vaak, zoals bijna overal.

Schijn liefde, schijnhuwelijk maar ook schijnoppositie.

In de politiek hebben we ook te maken “schijn”. En dat is de komende maanden verrekte belangrijk om dat te doorgronden. Voor november moeten we in staat zijn om de schijn van de politieke partijen te doorgronden. Doen of kunnen we dat niet, of misschien willen we dat niet, dan gaat de achtbaan van het leven op volle toeren draaien. In het huidig democratisch bestel mogen we spreken van coalitie en oppositie. Voor de enkeling die de bereidheid heeft om echt goed te kijken zal al gauw blijken dat in ons land, en daar niet alleen, een groot gedeelte van de zogenaamde oppositie partijen gewoon een schijnoppositie voeren. Hoezo?

Aan het stemgedrag uit het recent verleden van de diverse opponenten valt duidelijk af te leiden dat er in principe een zelfde doel wordt nagestreefd. Slechts de te volgen route wijkt af. Links of rechts in de politiek bestaat al lang niet meer. De linksen, de partijen die eigenlijk voor de “gewone” man zouden moeten opkomen zijn allang veranderd in salonsocialisten. Zo erg zelfs dat ze zelf al aangeven dat een auto, een woning, enig welvaart, niet meer past in de huidige tijd. Het is vervuilend. Het klimaat, het milieu. We worden bang gemaakt.

Diezelfde pipo’s wonen zelf wel in huizen met 16 kamers en vier garages voor auto’s die een waarde vertegenwoordigen van een bovengemiddeld jaarinkomen. Pipo’s die zonder schromen met een privéjet een paar kilometer verderop een vergadering bezoeken.

Schijnoppositie van politieke partijen die alleen maar voor eigen belang zorgen en hun portemonnee open houden voor een luxe leven ten koste van de burger. Meelopers zonder ook maar enig respect voor de burger die zijn / haar stem heeft gegeven. Landelijk wordt het voorbeeld gegeven aan onder andere gemeentelijke politici.

Misschien zijn het juist de meest verguisde partijen die wél echt oppositie voeren. Partijen die misschien ooit verboden zullen worden omdat ze niet willen voldoen aan het schapengedrag en wél degelijk een eigen mening hebben met een totaal ander doel. Een doel van verdeling, van eerlijkheid. Even een tip;

Lees geen partij programma’s en beloftes maar ga zelf nadenken in een wilde of misschien verwilderde wereld.

Fijne zondag allemaal.

Eppo Boven

Fractieondersteuner VCP fractie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.