Kritiek op links! verklaring VCP.

Kritiek op links!

Zo, het ligt weer achter ons. De kiezer heeft gesproken met zijn stem. Winnaars drinken een glas, en verliezers drinken ook een glas.

En blijft nu ook alles zo als het was?

Zeker niet, er is nogal wat gebeurd in het politieke landschap, en dan drukken wij ons nog voorzichtig uit.

In onze provincie Groningen komt FvD met vijf zetels in de provinciale staten.

En nu verwacht u natuurlijk dat wij ook nog even los gaan op die partij, zoals zovelen doen op allerlei sociale media.

Wij zullen u moeten teleurstellen, wij gaan onze kritiek richten op de linkerkant van het politiek spectrum.

Wat de VCP ten eerste opvalt, dat aan de linkerzijde nog niemand openbaar zelfkritiek heeft geuit. Dit zal natuurlijk binnenskamers al wel zijn gebeurd. Maar naar buiten toe hebben wij nog niks gelezen. Teleurstellend!

Want naar de inzicht van de VCP heeft links de kiezers in de armen gedreven van die partijen.

De zorgen die de bevolking heeft gekregen en krijgen vinden geen luisterend oor van links. Onder het motto, wat wij als partij denken, moet u ook denken.

Was het maar zo simpel.

Veel mensen onder de bevolking hebben alledaagse zorgen.

En zolang als mensen dingen zien dat aan de ene kant miljoenen worden uitgegeven en aan de andere kant de bezuinigingen voelen, creëer je een kloof tussen bestuurders en inwoners. Mensen zoals u en wij maken zich zorgen over het stijgen van ziektekosten, energierekeningen, werkgelegenheid, de toekomst van hun kinderen. Dat zijn de dingen waar het omgaat. En als links daar geen afdoende antwoord op heeft?

Inwoners in het aardbevingsgebied zien bestuurders over elkaar heen buitelen. Maar geen oplossingen aanbieden. Meer als twee miljard euro is er al verdwenen als sneeuw in de zon, en nog bijna niks gerepareerd.

Daar hebben de mensen niks aan.

Als wij als gewone leken vragen aan de gedeputeerde van de SP, jullie zijn de grootste partij, neem nu het initiatief om een goed en stevig links blok te vormen zonder te kijken uit welke hoek, wordt je door hem weggezet als droeftoeters en sneue mensen. Dan ben je de VCP kwijt op provinciaal niveau. En zolang als links elkaar zo wegzet, komt er geen alternatief tegen de opkomst van rechtse partijen.

Nogmaals, ga zoeken naar een goed links alternatief en maak elkaar niet af. En leer te luisteren naar de dingen die mensen echte zorgen baren.

VCP Oldambt.