Biografie over communist Engel Modderman

28 februari 2022, 11:47 • Groningen DvhN


Biografie over communist Engel Modderman uit Winschoten verschijnt vrijdag 4 maart. ‘Een boek vol kattenkwaad, drank en drugs, zware shag en medische kwalen’

Het leven van Engel Modderman staat centraal in een biografie van journalist Erik Hulsegge.


Modderman (70) is al ruim 50 jaar het gezicht van het communisme in Oost-Groningen. Komende maand viert hij zijn 40-jarig jubileum als raadslid.

Hij begon bij de CPN in Midwolda en via de fractie M&M, de NCPN in Scheemda is de geboren Winschoter al jaren namens de VCP (Verenigde Communistische Partij) de nestor van de gemeenteraad van Oldambt.

,,Modderman liet het Russische communisme in de jaren negentig van de vorige eeuw al achter zich,” zegt Hulsegge, ,,maar dat werd hem door de toenmalige partijleiding van de CPN en de communistische voormannen in Oost-Groningen niet in dank afgenomen. De Russische inval in Oekraïne maakt het gelijk van Modderman heel pijnlijk duidelijk.”

Voor het boek Engel kroop Hulsegge – werkzaam bij RTV Noord – in de huid van de oer-communist om zijn levensverhaal met ups en downs op te tekenen, de mens achter het raadslid te vinden.

,,De tot de rand gevulde pispot, seks in de bedstee van een boerderij, de kus van vader, het tekort van vijf gulden in een begroting, de ruzie met de overleden burgemeester Pieter Smit, de liefde voor Che Guevara en niet te vergeten voor zijn vrouw Greetje”

Het komt allemaal voorbij in een boek vol kattenkwaad, drank en drugs, zware shag, ongelukken, brand en medische kwalen.

Het boek wordt zaterdag 5 maart tijdens een besloten bijeenkomst in de oude raadzaal van het stadhuis in Winschoten gepresenteerd. De auteur signeert het boek op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in boekhandel Bruna aan de Torenstraat in Winschoten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.