Als idioten konden vliegen……

Geschreven door Eppo Boven nummer 5 op de kieslijst van de VCP Lijst 4

Als idioten konden vliegen zou de hele wereld een vliegveld zijn. Als er een spelletje op TV komt in de trant van: “Wil de echte idioot nu opstaan?” zou er acuut een nieuwe veldslag ontstaan. Op verschillende plekken in de wereld is al jaren oorlog en niemand die er nog van opkijkt of er naar omkijkt. Wladimir geeft de NAVO een kans en het wordt met beide handen aangegrepen. Ik ga niet oordelen. Ik vind het wel opvallend. Maar wat in andere culturen gebeurd heb ik geen verstand van. Ik ken die culturen niet. Wel lijkt het er op dat het de westerse landen uitstekend van pas komt. Er worden strenge maatregelen genomen. Behalve die ene. Die met groot geld te maken heeft. Het heeft te maken met bescherming van economieën.

Ja, vast.

Al vaak moest ik op zondag schrijven dat het wéér een bewogen week was. Het weer gelukt. Bijna geen regels meer waar we zo aan gewend waren. Al 2 jaar. Wind, stormen en regen deden ons beseffen dat de natuur nog steeds de macht heeft. Een uitbrekende oorlog gaf aan dat we het gas nog duurder moeten betalen en dat benzine en diesel apart verzekerd moet worden. De verzekeringsmaatschappijen moeten zich blauw betalen aan schades. Storm en waterschade. Ben benieuwd wat de veranderingen in de polis gaan worden.

Heel opvallend is hoe erg de gesettelde landelijke politieke partijen met ons lot zijn begaan. Zou het met de gemeenteraadsverkiezingen te maken hebben? Zieltjes werven? Ja natuurlijk. Ze zijn als de dood zo bang dat ze worden afgerekend op jaren van wanbeleid. Inderdaad, de “credits” zijn op. Landelijk maar ook gemeentelijk zijn de heersende partijen uitgespeeld. Steeds meer stemmers krijgen in de gaten dat het echt niet goed gaat. En eigenlijk heb ik wel goede hoop.

Nu het in de portemonnee begint te knagen gaan de alarmbellen af en noodklokken luiden. Dat dit 10 tot 15 jaar te laat gebeurd staat buiten kijf. In die jaren hebben we de armoede zien groeien. Het werd onderdeel van de samenleving. Heel veel die net boven die armoedegrens zaten trokken hun schouders op. Met die 2% loonsverhoging waren ze blij. Onder de motto: “Het kon minder”. Ging het leven gezapig verder. Blij zijn met een dooie mus, dus. Als een sluipmoordenaar kreeg de inflatie wat meer grip.

De laatste tijd is het geen sluipmoordenaar meer maar een openlijk instituut dat er voor zorgt dat steeds meer mensen de armoedegrens in negatieve zin passeren. Ik neem het de linkse partijen dan ook kwalijk dat ze met al hun kennis, hun rekenmeesters, hun zogenaamde vooruitziende blik, dit hebben toegelaten. Het is als een vrachtwagen die van een hoge berg naar beneden moet rijden. Als je niet op tijd remt, hou je h’m niet meer. Het gewicht van de lading zal het vermogen van de chauffeur te boven gaan. Niet meer te stoppen, zeker niet zonder schade.

Voor ons als burger is er nu een taak weggelegd. We moeten allemaal naar de stembus. We moeten de gesettelde politiek laten voelen dat we er klaar mee zijn. Weg met afstandsvergroting tussen rijk en arm. Percentages moeten vervangen worden door harde munt. We moeten ons niet langer laten gebruiken maar we moeten er met z’n allen toe doen. Iedereen. Het is treurig dat je in feite onder curatele bent gesteld door een democratisch gekozen regering. Maar dat niet alleen. Het oog van je omgeving verwacht dat je in een stramien blijft hangen van degelijkheid en vooral geen eigen mening geeft. Het is niet goed om je politieke voorkeur kenbaar te maken. Wat zal een ander er wel niet van denken?

NOU EN????

Nog een dikke 2 weken dan mogen we afrekenen.

Kijk realistisch.
Stem ze weg.
Kijk niet weg.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.