De Partij van de Arbeiders.

Natuurlijk bestaat die partij allang niet meer want arbeiders zijn er niet meer; dat zijn nu allemaal werknemers geworden. Arbeiders is een zeer verouderd begrip dat allang niet meer bestaat. Maar de PvdA houdt zich desondanks nog steeds vast aan het niet meer bestaande begrip ARBEIDER. Ze beseffen niet eens meer wat de realiteit is van het dagelijkse leven van de moderne werknemer/arbeider. Atje Kuiken verdient op jaarbasis €120.000 per jaar. In vergelijk: het minimumloon bij een 40 urige werkweek is € 9,96 per uur. Dan denk ik, dat je met zo’n inkomen het gevoel wat een minimumloner verdient, al niet meer kan voorstellen en ze zich gaan gedragen als Rupsje Nooit Genoeg. Meer, nog meer, nog veel meer.

Waarom deze column hoor ik u zeggen. Nou dat komt door het berichtje in de krant dat de Partij van de Arbeiders er voor is dat hun euro commissaris Fransje Timmerman toch de €1800 per maand opslag moet hebben, mij in het verkeerde keelgat schoot.

Ach gutte gut toch, want die arme Fransje en zijn compaantje ex Greenpeace activist Diederikje Samsom hebben het toch al zo slecht in Brussel.

Wat verdient Fransje dan?

Vice-voorzitter – European Commission

Geboren: 1961 Nederland
Jaar: € 298.224,00
Maand: € 24.852,00
Week: € 5.735,08
Dag: € 1.147,02 per DAG hè.

En compaantje Diederikje in de Kont Kruiper verdient zo ongeveer een dikke 2 ton per jaar.

De top van de Partij van de Arbeiders bestaat nog uitsluitend uit hoog opgeleide geldgraaiers die niets, maar dan ook helemaal niets meer, met hun achterban “de Arbeiders” van doen hebben. Laat staan dat ze zich met de beste wil van de wereld kunnen voorstellen wat het betekent om zich te moeten redden met het minimumloon in een oud niet geïsoleerd tochtig huurhuis met een variabel energiecontract.

Prominent PvdAer Woutertje Bos verdient bij Menzis ook maar een karig loontje van €280.000 per jaar. Maar dat heeft vast geen enkele invloed op de verhoogde premie van Menzis toch? Volgens mij is de hele politieke arena de weg totaal kwijt. Kritiek op deze column? Ik verneem het graag van u.

Marten Grupstra

2 reacties

  1. Het volk moet handelen als bij Jericho

    • Appie op 18 november 2022 om 12:40

    Helaas ben je de zoveelste roepende in de woestijn😢

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.