Een gespannen zomer

De boog kan niet altijd gespannen blijven. Dat was de laatste zin van mijn laatste artikel voor de VCP alvorens het zomerreces aanbreekt om in september weer verder te gaan. Soms ontkom je er niet aan een afspraak, die je met jezelf hebt gemaakt, te breken. Sinds het verschijnen van dit artikel zijn we 2,5 week verder en in die 2,5 week begonnen mijn handen en vingers steeds meer te jeuken. Jeuk is niet leuk en kan erger zijn dan pijn. Vandaar dat we tegen de afspraak in eerder in de pen klimmen. Wat is er namelijk aan de hand en gebeurd in die 2,5 week. Dat zijn namelijk 3 dingen.

· Zwembad de Hardenberg in Finsterwolde slachtoffer van bezuinigingen.

· Nacht van Winschoten gaat door, hetzij in afgeslankte vorm.

· Pura Vida stopt definitief financiering niet langer haalbaar.

Wie bovenstaande leest wordt niet echt vrolijk. Enige wat een beetje positief in de oren klinkt is dat de Nacht van Winschoten, na behoorlijk veel gesteggel tussen burgemeester en organisatie van de Nacht van Winschoten, doorgaat in afgeslankte vorm. We bespreken de drie punten hieronder.

Zwembad de Hardenberg in Finsterwolde slachtoffer van bezuinigingen In mijn laatste artikel werd hier aandacht aan gegeven. Het moge duidelijk zijn dat wethouder Ger Klein het niet snapt. Het sluiten van zwembad de Hardenberg in Finsterwolde brengt meer kosten met zich mee voor omwonenden die dan genoodzaakt zijn zwemlessen te nemen in bijvoorbeeld Winschoten. Wie van Finsterwolde naar Winschoten reist met de auto ontkomt er niet aan langs verkeersknooppunt de Blauwe Roos te moeten rijden. Het risico dat het verkeer daar lange tijd vast staat, omdat de doorstroming stagneert is behoorlijk groot. Dat houdt dus in. Eerder van huis, langer onderweg, langer wachten, meer frustratie. Kortom niet echt een pretje. Geconcludeerd kan worden dat wethouder Ger Klein als kersverse wethouder er niet veel kaas van gegeten heeft. Een valse tevens nare start voor deze wethouder die de inwoners van Finsterwolde keihard in de kou laat staan!

Nacht van Winschoten gaat door, hetzij in afgeslankte vorm Wat voor Adrillen geldt, geldt ook voor de Nacht van Winschoten. Dat is traditie. Dat is een traditie die in stand moet blijven, al nemen de kritieken op beide evenementen wel toe. Zo wordt er vaak gezegd dat Adrillen, Adrillen niet meer is vanwege het ontbreken van de veemarkt. Tja, je moet wel met de tijd mee gaan en innoveren. En met de huidige stikstofcrisis en het verkopen van vee past dat misschien niet meer in het huidige tijdsbeeld. Wie zal het zeggen? De boeren zullen ongetwijfeld hiertegen protesteren en dat protesteren mag in het Oldambt wel vaker. Wanneer gaan we eens en keer een statement maken als inwoners van de gemeente Oldambt tegen het huidige afbraakbeleid? Tracktoren en boeren zijn er genoeg in het Oldambt. Je hebt maar een paar tractoren nodig om de ingang van het gemeentehuis te blokkeren. Genoeg is genoeg. De Nacht van Winschoten gaat door, maar op een manier die past bij het huidige beleid van de gemeente Oldambt. En dat is in afgeslankte vorm. Wie geen vet op de botten heeft wordt slank en daarna mager. De Nacht van Winschoten is daar een klassiek voorbeeld van. Wie gaat heel veel plezier, maar neem wel je eigen snert mee!

Pura Vida stopt definitief financiering niet langer haalbaar Festivals zijn mijn lust en mijn leven. De zomer zit er vol mee. Oldambt raakt een behoorlijk populair festival of liever gezegd evenement kwijt. Geen muzikale klanken meer aan de boorden van het Oldambtmeer van Ede Staal, Abba, The Beatles of nog maar te zwijgen van The Rolling Stones. Pura Vida is niet meer. Dan nu de vraag is dit schuld van de gemeente Oldambt? De provincie Groningen is de geldschieter van dit evenement geweest, maar daartegenover staat dat het bestuur van de gemeente Oldambt er zich niet druk om maakt. Hoe meer er weg gaat uit de gemeente Oldambt des te beter. Voorbeelden zijn: Zwembaden, financiering van sportclubs, evenementen. Het moet allemaal weg, weg en nog eens weg. Zo wordt een ontspannen zomer een gespannen zomer in de gemeente Oldambt. Zwemlessen in Finsterwolde doe je voortaan in je eigen opblaaszwembad. Snert neem je zelf maar mee naar de Nacht van Winschoten, want een braderie is er niet. En Ede Staal luisteren aan de boorden van het Oldambtmeer. Dat kan, maar je moet zelf zorgen voor een apparaat waarop je de liederen van Ede Staal kan afspelen. Van een ontspannen zomer naar een gespannen zomer. Mede mogelijk gemaakt door het huidige bestuur van de gemeente Oldambt. Een trieste werkelijkheid.

Geschreven door: Ralph Weber

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.