Eenheidsworst: door Jan Kenter VCP

Is of wordt de politiek in Oldambt een eenheidsworst?

De verkiezingstijd is aangebroken voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ook in Oldambt is dat niet onopgemerkt gebleven. De politieke partijen buitelen over elkaar heen in de strijd om een zetel te behalen in de gemeenteraad van Oldambt. Maar liefst 12 partijen doen er mee om de gunst, oftewel de stem van de kiezer, binnen te halen. Maar wat ons opvalt is dat die partijen u allemaal hetzelfde beloven. Het zal u allemaal beter gaan als zij in de raad zitten.

Maar… is dat ook zo! Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen waren de SP en de VCP de grootste winnaars. De wens van de kiezers was duidelijk, er moest een coalitie gesmeed worden tussen partijen die een duidelijk beeld voor ogen hadden voor deze regio. Zonder daar nog meer woorden aan te besteden, de wens van de kiezer werd niet beloond. Een coalitie kwam tot stand die net zo kleurloos was als in de afgelopen jaren. En wat bent u als inwoner van Oldambt daar nou beter van geworden.

U bent opgescheept met een cultuurhuis die jaarlijks meer als een miljoen subsidie krijgt. U hebt een verkeersplein gekregen waar bijna iedereen horendol van wordt. U hebt een waterpartij op de rotonde gekregen waarvan iedereen kan genieten als het zomer is. U krijgt de langste fietsbrug van Europa, kosten 6.5 miljoen euro. U heeft een onmogelijke toegang en uitgang gekregen vanaf en naar de A7. Maar is het geworden in Oldambt wat u voor ogen had?

Wij durven haast te stellen dat het niet is geworden wat u als kiezer voor ogen had. Ook bij ons overheerst de teleurstelling. Bij de vorige verkiezingen hadden wij ingezet op werkgelegenheid. Want dat is en blijft het grootste speerpunt van de VCP. Zonder werkgelegenheid is deze regio gedoemd tot armoede, en glijden wij nog meer af tot het afvoerputje van Nederland. Wij horen de laatste tijd dat het zo goed gaat in Nederland. En waarom gaat het dan niet goed in deze regio?

Misschien moeten wij dan kijken naar deze kleurloze coalitie. Nergens in de afgelopen vier jaar hebben wij als VCP iets gezien en gehoord van deze coalitie dat er werkgelegenheid is binnen gehaald. Het omgekeerde is gebeurt, er is meer werkgelegenheid verdwenen. En dat is nou juist wat ons stoort in de aanloop naar de verkiezingen van de gemeenteraad in Oldambt. Vrijwel alle partijen reppen met geen woord over dit probleem.

Hoogstens worden ideeën en suggesties die de VCP jaren geleden al heeft aangedragen in de raad van stal gehaald, onder de mom van beter goed gejat als zelf slecht bedacht. Dat recht hebben ze, maar verkoop het dan niet als iets origineels. Al met al is deze verkiezingstijd het niveau van kleurloos nog niet ontstegen. Maar u zult zich afvragen zou het met de VCP anders zijn gegaan in de afgelopen jaren beter zijn geweest.

Wij durven te stellen dat met de inbreng van de VCP op het gebied van werkgelegenheid beter zou zijn geweest. En dure projecten tien keer beter zouden zijn beoordeeld. Denkt u daar eens aan als u op 21 maart 2018 in het stemhokje staat. En wat kleurloosheid en eenheidsworst betreft…. Daar doen wij niet aan mee. Wij blijven wat we al jaren zijn, SOCIAAL,STRIJDBAAR EN RECHTVAARDIG! Ook als er geen verkiezingen zijn.