Hallo Jumbo door: Jan Kenter

Hallo Jumbo

Elke dag hoor je maar weer Hallo Jumbo. Vrolijke mensen die er altijd weer in slagen om, dat als je bij Jumbo koopt, het altijd dikke pret is.

Nou, ons prettig gevoel is sinds een paar dagen voorbij. Hallo Jumbo, waarom zijn onze boodschappen in de provincie Groningen duurder als in de rest van het land. Juist in een regio waar de centen al dun gezaaid zijn, en veel mensen van een laag inkomen rond moeten komen.

Wat steekt hier achter.

Volgens de onderzoekers komt dat door het feit dat er te weinig concurrentie is voor Hallo Jumbo. Kan wel kloppen in Oldambt. In hun vaarwater zit alleen maar Albert Heijn, en dan kun je blijkbaar lekker in het hogere prijssegment gaan zitten.

Hallo Jumbo heeft het blijkbaar voor elkaar gekregen dat zich geen andere ketens mogen vestigen in de molenstad.

Nu kunnen wij ons nog als de dag van gisteren voor de geest halen dat de raad in een extra zitting bijeen moest komen om verschillende locaties voor eventuele vestigingen van een concurrerende supermarkt te schrappen.

Na dat we dit onderzoek lazen heeft Hallo Jumbo dit perfect gespeeld. Op een nieuwe locatie en blijkbaar de garantie dat er geen directe concurrentie zou komen in Winschoten.

Hallo Jumbo, graag zouden wij van u weten hoe u dit heeft gespeeld.

Wij hebben wel een vermoeden dat u dat met een wethouder heeft overlegd.

Waar wij dan nieuwsgierig over zijn welke afspraken er zijn gemaakt, maar dat zullen wij aan de wethouder vragen.

Want het kan toch niet zo zijn dat Hallo Jumbo bij de wethouder heeft bedongen dat er geen supermarkt meer bij mag komen in Winschoten.

Mocht dat wel zo zijn dan wordt het hoog tijd dat er een andere politieke wind gaat waaien op het gemeentehuis. Want blijkbaar is het zo dat als er meer supermarkten komen dat de prijzen dan automatisch dalen.

Dus, Hallo Jumbo maakt u zich alvast gereed voor meer concurrentie. Want nogmaals, een dealtje met de wethouder kost de inwoners van Oldambt nu extra geld.

Of, Hallo Jumbo kan vanaf volgende week weer ook die blije gezichten in hun winkel zien door te zorgen dat ze de prijzen laten zakken.

En anders loop je de kans dat de mensen gaan zeggen, Dag Jumbo!