Halte 7 is Halte 8-erbaks

Veel inwoners van het wonderschone Oldambt hebben geen goed woord over van het beleid van de afgelopen 4 jaar. Beleid wat door Halte 7 is gevoerd. Oldambt is wonderschoon in die zin dat het uitgestrekte polderlandschappen heeft en het er rustig is om te wonen. Een fileprobleem heb je er bijvoorbeeld niet, alhoewel dat niet helemaal waar is. De Blauwe Roos kreeg al vrij snel de bijnaam de Blauwe Knoop vanwege het lange wachten, omdat de doorstroming van het verkeer in met name de spits uiterst traag is. Dat probleem oplossen is een taak van de provincie. Maar Halte 7 heeft zich er nooit echt hard voor gemaakt, terwijl De Blauwe Knoop wel in de gemeente Oldambt aanwezig is.

In mijn laatste artikel valt te lezen dat Halte 7 een achterbakse handelswijze heeft. De vraag waar die achterbaksheid vandaag komt, door Halte 7, zit hem in het achterkamertje. Daar worden de plannetjes hoofdzakelijk gesmeed. Deze plannetjes beginnen vaak met een zin als: ‘goh waar zullen we nu eens op bezuinigen’ of ‘wat zullen we nu eens gaan afpakken.’ Vaak is er dan iemand die zijn of haar vinger opsteekt en komt met een plan om bijvoorbeeld een voetbalkooi weg te halen en ergens anders neer te zetten. Zeg nou zelf. De leefbaarheid in Winschoten is hoger dan in Oostwold. Stad en dorpen solidair is een VCP-slogan die Halte 7 niet wenst te hanteren. Halte 7 is meer van het afpakken en de rotzooi niet achter hun kont opruimen. De rotzooi mogen de inwoners zelf opruimen en uiteraard zelf betalen.

Wie de afgelopen jaren Halte 7 heeft gevolgd weet dat er geen successen zijn geboekt. De inwoners hebben het beleid van Halte 7 op een pijnlijke wijze moeten voelen en werden in hun hemd gezet. Daar zijn er helaas voorbeelden genoeg van. Het simpelste voorbeeld is afschuiven van schuld door Halte 7. Halte 7 legt de schuld hoofdzakelijk neer in Den Haag met als argument: ‘gemeenten krijgen steeds vaker vanuit Den Haag er meer taken bij zoals de jeugd. Dat kunnen wij niet allemaal bolwerken laat staan financieren!’ Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar feit is dat iedere gemeente daar mee moet zien te dealen.

Dit geldt, of liever gezegd gold, ook voor Halte 7 die de afgelopen 4 jaar op het pluche heeft gezeten. Een formatie die na veel wikken, wegen, wikken, wegen, wikken, wegen, wikken en wegen tot stand kwam. Oh ja, tussen het vele wikken en wegen verlieten er ook nog wat wethouders de politiek in het Oldambt. Maar dat is traditie! Sinds het bestaan van de gemeente Oldambt is er nog nooit een formatie aan wethouders geweest die de eindstreep haalde. Nee, men had een handdoek en die gooide ze maar snel in de ring. Ze hadden namelijk door dat er geen eer viel te behalen.

En zoveel eer te behalen was er ook niet. Den Haag heeft niet zoveel te doen met Groningen. Dat blijkt wel uit de hele wrange geschiedenis met betrekking tot de gaswinning. Groningen is voor hun te ver weg. Vergelijk het met een luxe badkamer. De douche staat in het midden en het afvoerputje in de hoek. En zo is het met Nederland ook. Groningen in het hoge noorden in een hoek en Den Haag een mooi centraal gelegen punt in Nederland waar alle wegen naar toe leiden. Groningen is het afvoerputje van Nederland, zoals de inwoners van de gemeente Oldambt het afvoerputje zijn van Halte 7. Zo is het en niet anders.

Begrotingen zijn in al die jaren nooit sluitend geweest en daar is niet Den Haag, maar politiek gezien Halte 7 zelf voor verantwoordelijk geweest. Waarom de begrotingen nooit sluitend waren kwam door uitgaven die gericht waren op prestige, hebzucht en bovenal bombastische beleidsvoering. Openheid van zaken en transparantie komt bij Halte 7 niet of nauwelijks voor, tenzij er centjes nodig zijn. Dan komen ze die graag ophalen bij hun inwoners in de vorm van zogenaamde gemeentelijke belastingen in ruil voor miljoenen bezuinigingen. Eerlijk is dat niet, maar wel de gemene bittere realiteit.

De keuze is simpel. Wie bovenstaande leest heeft het straks niet moeilijk in het stemhokje. De keuze zal dan niet gaan naar een politieke partij die bij Halte 7 is aangesloten. Dat is logisch, want zij hebben niets gepresteerd. Halte 7 is goed voor mensen die graag knollen voor citroenen willen verkopen.

Kortom: wil je meer bezuinigingen en meer betalen. Stem dan vooral niet op een politicus die op lijst 4 staat. Lijst 4 is namelijk de partij die zich tegen het beleid van Halte 7 verzet! Het moge duidelijk zijn, lijst 4 is de lijst van de VCP. Een partij die zich al jaren inzet voor bijvoorbeeld armoedebestrijding en betere en betaalbare zorg voor iedereen. Halte 7 daarentegen heeft niets laten zien.

De naam Halte 8-erbaks was een betere benaming geweest van deze samenstelling van politieke partijen, want hun plannen zijn voorgekookt en vooraf in het achterkamertje beklonken. De kritieken die daarop kwamen van zowel inwoners als oppositiepartijen is louter en alleen voor de bühne geweest. En wie daarvan een voorbeeld wil zien. Deze mensen kunnen terecht op de door mij eerder geschreven artikelen op deze website.

Stem strategisch.

Stem op woensdag 16 maart 2022 op VCP lijst 4. Doen!

Geschreven door: Ralph Weber

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.