De rode stip telt echt mee.

De wereld zit tegenwoordig vol met gekkigheid. Rare dingen genoeg. Het is om te lachen, om te verwonderen, om te huilen, om te ergeren. En toch is dat niet voor iedereen zo. Een grote groep jeugdigen, de groep die zich de afgelopen 2 jaar had moeten vormen, zoals wij ouderen dat zien, kijken met andere ogen naar de maatschappij.

Dingen wat wij als normaal beschouwen vinden zij nu al ouderwets. Ja, dat was vroeger zeggen ze dan. Ja, klopt een paar jaar geleden. De vorming van deze groep is al behoorlijk anders. Op school zijn ze “behandeld”. De leerstof is veranderd. Veel meesters en juffen zijn, misschien wel onbewust, meegegaan in het neo-liberale denken.

Deze groep jeugd ziet deze tijd helemaal niet als crisistijd. Afstand houden, ellebogen en boksen geven is immers normaal evenals mondkapjes normaal zijn. Mocht de wereld ooit weer ouderwets normaal worden zal het tijd kosten om deze groep te leren wat wij “vroeger” normaal vonden. Nog laat of ’s nachts naar de kroeg? Een grote groep heeft het nog nooit meegemaakt en hebben een andere belangstelling gecreëerd. Een game op de pc. Appen met vrienden. Knobbelen aan de bar? Wat is dat? Er is eigenlijk een geheel nieuwe generatie onderweg. Een high-tech generatie die geen benul heeft hoe een huis te bouwen. Die geen enkel besef heeft over iets met de handen te maken. Je kunt het vast wel kant en klaar kopen. Melk, meel elektriciteit wordt gemaakt in een fabriek. Klaar.

We zijn, bijna allemaal, gekke dingen als gewoon gaan zien. We kijken er niet meer van op. Geradbraakt, murw en afgestompt kijken we toe hoe het verschil tussen arm en rijk verder is gegroeid. En nog verder zal groeien. We klagen steen en been maar daar blijft het bij. We zijn immers nog lang niet zo arm als veel mensen in Afrika of Zuid Amerika. De “Pyramide van Maslow” geeft wat duidelijkheid over armoede en streven naar beter. Het is misschien wel de moeite waard om te kijken hoe dit is opgebouwd. Kun je zo zoeken op Google.

De onderste 2 treden van deze pyramide zullen steeds voller worden. Eenvoudig eten en water is de onderste trede, de tweede trede heeft ook onderdak. Enz. Het topje van de pyramide is dun bevolkt. Maar financieel is de pyramide in balans. Misschien best wel zware kost op de zondagmorgen maar helaas bittere waarheid. Het bovenstaande is één van de redenen waarom ik heb gekozen om in de politiek te gaan. Ik wil niet alleen maar langs de lijn staan te schreeuwen.

En nee, ik ben ook niet in de politiek gegaan om politiek te bedrijven zoals dat nu de orde van de dag is. Politiek is meer als oeverloos vergaderen en bakkeleien. Dat schiet niet op. Het wordt nu echt noodzaak dat de politiek de mouwen opstroopt en slagvaardig te werk gaat. En juist in de gemeentelijke politiek kun je hier een begin mee maken. Je kunt dicht bij de inwoners van de hele gemeente staan. Je kunt ervoor zorgen dat de gemeentelijke papieren carrousel eenvoudiger wordt.

Dat de gemeentelijke correspondentie in begrijpelijke taal wordt geleverd. Maar ook kun je zorgen dat er voldoende sportmogelijkheden zijn voor iedereen. Kritisch kijken naar waar tekort wordt geschoten in de zorg. Wegen, voet-, en fietspaden. Bestaande industrieterreinen eerst volop benutten voordat er roekeloos nieuw terrein wordt aangekocht. Maar heel zeker moet je ook voor de (kleinere) ondernemers klaarstaan. Ook daar is werkgelegenheid. Klaar staan met eenvoudige vestigingsregels.

En zo is nog veel meer op te noemen. Daarom heb ik ervoor gekozen om me aan te sluiten bij de VCP. Een prachtig team mensen met veel ervaring en plaats voor “groentjes” zoals ik. Een partij waar ideeën serieus worden genomen. Ook die van jou. Natuurlijk moeten wij binnen de kaders van de landelijke wetgeving werken maar we zijn wel bereid om de uiterste randjes, waar nodig, op te zoeken. We zijn immers zo klaar met de gevestigde orde. Stem daarom 16 maart VCP lijst 4. Wij willen er echt voor vechten. Laten we samen de mouwen omhoog doen en de schouders er onder zetten. Het kan! SAMEN staan we sterk! Ik sta nummer 5 op lijst 4.

De rode stip telt echt mee.

Fijne dag allemaal. Maak er wat van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.