Het is de toon die je zet voor een menswaardige samenleving.

 

HET IS DE TOON DIE JE ZET VOOR EEN MENSWAARDIGE SAMENLEVING.

De maatschappelijke ondersteuning is één van de aspecten wat enorm is geraakt binnen onze gemeente. Er is bezuinigd, enorm bezuinigd, met alle reeds kenbare en nadelige gevolgen voor ons als inwoner. Hierin is niet alleen de inwoner geraakt maar ook de faciliteiten rondom het menselijk leven(waar we in sommige situaties nog van menselijk kunnen spreken).

Het niet meer zelf kunnen voldoen in een menswaardig leefbestaan doet pijn. De broodnodige zorg, ontnomen door bezuinigingskeuzes vanuit het college. Het maar zien hoe je het als mens rond moet breien gaat er bij de VCP niet in.

Als fractie ondersteuner heb ik ondervonden en ervaren dat hulp nodig is: zowel in woorden, schrijven als in daden. Zeker als hulpbehoevende is de stap om hulp te vragen/nemen al een hele grote gebeurtenis. Een stap wat in mijn ogen al een bijzondere vorm van waardering verdient. Een toevoeging in levensvoorziening wat in schrikbarende vorm is afgenomen door simpelweg geldgebrek.

In de ogen van de VCP een absoluut verkeerde uitgavenpatroon wat ten kostte van de inwoners gaat  en daardoor voor de VCP zeker ONACCEPTABEL. Wij  zullen ons blijven inzetten op momenten van hulpvraag in onze gemeente.

Er staan op de momenten wanneer u ons nodig bent, hoe klein of groot uw hulpvraag ook is. Het is de de toon wat bepaalt welke kant we op gaan in onze samenleving. Een valse noot is in de afgelopen jaren te vaak gespeeld en zal in de ogen van de VCP ten einde zijn. Het lied van “ veel beloven en weinig geven” is door het huidige college te vaak gespeeld. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, dat is waar het om draait.

De juiste harmonie creëer je door een juiste blik richting iedere groepering in het Oldambt. Denkt u net als ons als het gaat om onze medemens?

Staat voor u Respect en Normen en Waarden  naar onze hulpbehoevende medemens ook boven aan? Vindt u net als de VCP, dat er op het sociaal domein en WMO niet bezuinigd mag worden? Wilt u samen met ons de toon voeren in een maat waarin een ieder er toe doet?

Stem dan 16 maart 2022  Lijst 4. VCP

Omdat bij de VCP een ieder er toe doet!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.