Het Veteranenhuis: Geschreven door Harma vander Laan

Het gaat sluiten…

Bert, de drijfveer van dit prachtige bestaan, gaat sterven. Niemand durft het aan om het voort te zetten. Niemand wil of kan het aan, om elk jaar opnieuw het gevecht aan te gaan om de rekeningen te betalen. Waarom niet? Omdat de gemeente ze die €2.500,- subsidie, voor vaste lasten, niet gunt. (+ €700,- huur).
Die €2.500,- is een schijntje als je de papieren erop na kijkt, 1.6 miljoen Euro voor de Klinker, voetbalverenigingen die €50.000,- subsidie krijgen. Scheef? JA!

Het Veteranenhuis is/was er voor die mannen en vrouwen die vochten voor ons allemaal, die hier samen kwamen voor een praatje, kopje koffie, gezelligheid, iedereen was welkom, ook jullie allemaal.
Het Veteranenhuis gaat sluiten…

In vergelijking met de Klinker praten we over 0.5%… (€8000,- op jaarbasis, huur en vaste lasten). Niemand durf het aan.

Samen met Bert sterft het Veteranenhuis.

Nooit meer de legendarische woorden tijdens een veteranendag:

“Ik ben zo trots dat wij in de gemeente Oldambt zo’n prachtig Veteranenhuis hebben. Voor die mannen en vrouwen die vochten voor onze vrijheid.”Het gaat om 0.5% van 1.6 miljoen Euro. De gemeente Oldambt is een hele mooie stichting/museum armer.Langs deze weg wens ik Bert, zijn familie, alle veteranen en vrienden heel veel sterkte.Tot 25 mei is het huis open, ik hoop oprecht, diep in mijn hart, dat het Veteranenhuis alsnog open kan blijven. Dat de gemeente alsnog met een structurele subsidie komt.

Harma van der Laan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.