Hoe reclame misleidend kan zijn.

Reclame, je kunt er niet om heen. Overal  duikt het op, op je telefoon, op je laptop, op de tv ,radio en weekbladen, zoals het streekblad.

Maar niet alle reclame is wat het in werkelijkheid is, misleiding ligt op de loer en voor u het weet neemt u het aan als waarheid.

En toch blijkt vaak dat die zogenaamde waarheid niet meer is dan een gouden laagje om een hoop schroot.

Zoals vorige week in het streekblad, een gigantisch artikel over het Ommelander ziekenhuis, met als afsluiter de mededeling, dit artikel is u aangeboden door Powerfield.

U weet het vast wel, de financiële tekorten van het ziekenhuis en de wens van Powerfield om een zonnepark langs de A7 tussen Winschoten en Bad Nieuweschans te bouwen.

Op een ongelofelijke manier werd u voorgespiegeld dat die twee zaken aan elkaar gekoppeld zijn.

Laten we hierin heel duidelijk zijn, die twee zaken hebben niets met elkaar te maken, ook al werd u dat wel in de maag gesplitst.

Ongelofelijk triest was ook nog het feit dat een cardioloog, de voorzitter van de OR van het OZG en notabene een plaatselijke huisarts meegewerkt hebben aan deze reclame.

De financiële tekorten van het OZG spelen al vanaf de opening, dit is geen nieuws. Alle financiële jaarverslagen spreken van een moeilijke en bijna niet op te  lossen financiële last op hun schouders.

Maar is het plaatsen van een 500 voetbalvelden groot zonnepark dan hun redding, nee! Want wie geeft de garantie dat bijvoorbeeld over 5 jaar het wel goed gaat met de financiële situatie van het ziekenhuis? Niemand!!

Die oplossing moet komen van o.a het Nederlands Zorg Instituut, het ministerie van Volksgezondheid, want laten we het maar heel plat zeggen,ZORG IS EEN RECHT.

Dit mag nooit afhankelijk worden van commerciële bedrijven, zoals Powerfield en andere zon en windboeren.

Als wij die kant op willen is het hek van de dam.

Wilt u een rondweg om uw dorp, Powerfield bellen.

Wilt u een nieuw dorpshuis, Powerfield bellen.

Wilt u een nieuwe school, Powerfield bellen.

Dan mag u als inwoner de gemeente onder druk zetten om zonneparken toe te staan, dit zou toch dramatisch zijn als dat de bedoeling zou worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze discussie heftig is. Het gaat ook niet over niks. Een ziekenhuis in de regio is van vitaal belang .

Het is goed dat er 24/7 spoedhulp is, dat uw kind kan worden geboren met specialistische hulp. Ook de aanrijtijden van een spoedambulance speelt een grote rol.

Net als u zijn wij van mening dat het OZG moet blijven, maar zonder de druk van het plaatsen van weilanden vol met zonnepanelen.

Als VCP willen wij helder zijn, wij zijn voor het instandhouden van het ziekenhuis, laat daar geen misverstand over bestaan.

Wij blijven op dat gebied op ons standpunt staan, en zullen hiervoor niet buigen.

Bovendien heeft mevr. Sanders tijdens de raadsbijeenkomst toegegeven dat als het zonnepark niet doorgaat het niet zo is dat het ziekenhuis dan gesloten gaat worden.

Maar we zijn wel heel nieuwsgierig welke partijen als eerste overstag zullen gaan.

VCP Oldambt