VCP lijst 4 onder eigen naam! (geschreven door: Ralph Weber)

Gelukkig was de kou snel uit de lucht. De VCP doet onder eigen vertrouwde naam mee met lijst 4 aan de komende gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op woensdag 16 maart 2022. De VCP komt dus niet op een blanco lijst. Even was daar sprake van, maar door het snelle telefonisch ingrijpen van VCP-er Jan Kenter en kordaat ingrijpen van de burgemeester mag de VCP meedoen onder eigen naam. En zo hoort het ook. Men had vast gedacht: ‘moreel is het niet te verkopen om de VCP die goed is voor 3 zetels onder een blanco lijst te laten deelnemen!’ En dat is ook juist. De partijen die deel uitmaken van Halte 7 zullen erom gelachen hebben, maar feit is dat de meeste inwoners de afgelopen 4 jaar om het beleid van Halte 7 hebben gehuild. Dat is geen verassing, want de huidige situatie is om te janken.

Maandagochtend een fijn bezoek gebracht aan het partijbureau van de VCP in Winschoten. Op de heenweg wandelde ik over het Marktplein en keek om mij heen. Mijn eerste indruk en gedachte was: ‘wat een aanfluiting en verloedering. Dit ziet er toch niet meer uit!’ En eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk. Die gedachte van me. Feit is immers dat nachtclubs al ruim 2 jaar dicht zijn door de maatregelen en horecagelegenheden ook geconfronteerd worden met: open, dicht, open, dicht, open, dicht. Ofwel een jojobeleid. Om moedeloos van te worden. Ook Halte 7 kan je dat niet kwalijk nemen, het is tenslotte een kabinetsbesluit. Wat je Halte 7 wel kwalijk kan nemen is de uitstraling van het uitgaansgebied.

Iedereen is flauw van de pandemie. Wij allemaal willen massaal af van de maatregelen. En het beste zou zijn dat we ook af waren van Halte 7. Het heeft de afgelopen 4 jaar geen enkel succes geboekt waar de goedwillende inwoner wat aan gehad heeft. Daarom is 16 maart 2022 een belangrijke dag, want dan mogen de mensen in het Oldambt hun stem gaan uitbrengen. Gaan ze in het Oldambt op de oude voet verder met miljoenen bezuinigen de komende 4 jaar, meer verpauperingen, leegstand, krimp en vergrijzing. Als dat aan Halte 7 ligt wel. De afgelopen 4 jaar bestond de balans hoofdzakelijk uit een lege schatkist en successen waren er niet te vieren. En het argument: ‘ja, maar dat komt hoofdzakelijk door Covid-19,’ is natuurlijk een drogreden. Covid-19 is een wereldwijd probleem, want ook al was Covid-19 er niet dan waren er op regionaal vlak in het Oldambt tal van andere grote problemen. Die overigens niet werden aangepakt maar juist verergerd door Halte 7. Daarvan zijn er voorbeelden genoeg. Al voor de pandemie uitbrak was er die beruchte raadsvergadering van 11 november 2019.

Waar op 11 november 2019 de kindertjes van het Oldambt vrolijk met hun lampionnetjes en versjes de deuren afgingen voor snoep en ander lekkernijen besloten de bewindslieden van Halte 7 dat het mes erdoor moest. Met vreselijke wonden tot gevolg. Een mes waar tot op de dag van vandaag de mensen nog pijn van hebben in hun portemonnee. Naar de aanwezige sprekers luisterde Halte 7 niet. Alles was al beklonken en de raadsvergadering had dan ook meer weg van een klucht waarvan het aanwezige publiek al wist hoe die klucht zou aflopen. De aanwezige gasten waren voor niets gekomen en werden door Halte 7 vierkant uitgelachen. En niet recht in het gezicht, maar na afloop toen de aanwezige sprekers wegwaren, werden er in het achterkamertje de sprekers uitgelachen. Halte 7 is laf, achterbaks en neemt niemand serieus behalve hun eigen beleid die inhoudelijk meer weg heeft van een stapeltje blanco stencils. En dan de VCP op een blanco lijst proberen te krijgen? Dat feest ging mooi niet door!

Natuurlijk kan Halte 7 er niets aan doen dat de VCP mogelijk op een blanco lijst zou komen. Maar zeg nou zelf. Dat hadden ze natuurlijk wel dolgraag willen zien. Dan was het feest pas echt compleet. Maar vanwaar die angst? Gaat de VCP misschien te veel zetels halen? Zegt de VCP misschien iets te veel waar het op staat? Wordt de achterban van de VCP misschien te groot? Ná 16 maart 2022 wordt dat pas echt duidelijk. Er zullen hoe dan ook spannende tijden aanbreken. De finale is bijna begonnen.

En tot slot nog even dit. De VCP doet onder eigen naam mee met lijst 4. Punt uit! Mijn complimenten voor de burgemeester! Maar de burgemeester had wel moeten inzien dat de problematiek omtrent de gaswinning een kwestie is van spoed aangezien het controversieel is. Waar Covid-19 wereldwijd een topprioriteit heeft als het gaat om de bestrijding van het virus. Hebben de problemen om alles wat met de gaswinning te maken heeft, topprioriteit om op de agenda’s van de Groningse gemeenteraden te komen. De burgemeester had dat moeten weten. Echter ging zij uit van een aanname door te snel de conclusie te trekken dat er geen animo voor was. Dat is echter een onjuiste voorstelling van zaken! Zij had zich eerst moeten laten informeren of er animo voor een spoeddebat was en dan was het antwoord uiteraard ja geweest! Kortom: het is andersom. De burgemeester had niet teleurgesteld moeten zijn in de gemeenteraad, maar de gemeenteraad is teleurgesteld in de burgemeester! En dan is de vraag wat erger is. U mag kiezen, maar het liefst op woensdag 16 maart 2022 in het stemhokje. Tot dan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.