Het is allemaal anders. Wij zijn veranderd. De wereld is veranderd. Het is té anders
Natuurlijk mogen we de vooruitgang niet in de weg staan. Dat hoort gewoon bij het leven en dat is alleen maar goed. In ieder geval zo zou het wel moeten zijn. We moeten nu toch wel constateren dat veel van die veranderingen met ons op de loop gaan. En ja, dat is een dialectische term. Volgens mij mag dat.
De grote vraag blijft waar we met de wereld naar toe willen. Heeft het te maken met geloof in kennis c.q. wetenschap? Enerzijds kunnen we stellen dat de wetenschap op zich van onschatbare waarde is. Anderzijds moeten we beseffen dat een groot gedeelte van de wetenschap gestoeld is op aannames. Ook zullen we moeten beseffen, en dat is heel belangrijk, dat de wetenschap in principe nog maar in de kinderschoenen staat. We moeten dan kijken naar de omvang van het heelal, waar de aarde maar een klein onderdeeltje van is en ook moeten we kijken naar de leeftijd van de aarde.
Pas als dat besef is doorgedrongen zal duidelijk worden dat de klimaatactivisten minder dan een eendagsvlieg zijn. We hebben meegemaakt dat wetenschappers moord en brand schreeuwden over de ozonlaag, ook weten we nog van kwik in de zeeën en daarmee in het vis. Weet je nog van zure regen? Dat is nog niet zo lang geleden. Zure regen die volgens diezelfde wetenschappers zou zorgen dat ons voedsel oneetbaar zou worden. Neerslag van zware metalen zou ook niet zo gezond zijn voor onze tere slaplantjes en bonen en daarmee ons eigen voedsel ongeschikt voor consumptie maken.
Nu, eigenlijk maar korte tijd later, moeten we met alle geweld vegetarisch eten omdat juist dát veel gezonder is. Je bent niet hip als je vlees eet. De reclame verzorgd de rest. Vega hier en vega daar. Een samengeperste substantie met veel kruiden en E-nummers is nu cool om te eten. Alles in de winkel aanbevolen met de originele vleesnaam voorafgegaan door jawel; “vega”. Vega gehaktballen, vega schnitzel, enz. Het moest verboden worden om naar karton smakende voedingsmiddelen aan te bieden met gebruik van de vleesbenaming.
Als ik het dus goed begrepen heb en de wetenschap niet gelogen heeft, worden we nu geacht om door zure regen verontreinigde groenten te eten. En die zure regen is nog niet alles maar al die groentes van de zure regen worden ook nog es blootgesteld aan grote hoeveelheden CO2. De krekels en wormen die geacht worden te eten voeden zich natuurlijk ook met dit verontreinigd groenvoer. Nah, voor mij dus geen groente, geen gekruide houtpulp of karton en ook geen krekels en meelwormen die niet in staat zijn om schoon voedsel tot zich te nemen, simpelweg omdat dat niet meer voorhanden is door aannames van de wetenschappers een paar jaar geleden.
We zullen de wetenschappers dus op handen moeten dragen omdat ze ons deze kennis hebben voorgeschoteld. Vlees en of vis eten is ook een schande. Veels te veel uitstoot met opwarming tot gevolg. Zuivel, melk, kaas, boter kunnen we misschien ook maar beter niet eten. Denk maar aan al die koeien met hun gepoep. Wat een uitstoot. Blijft brood over om te eten. Vooral bruinbrood en grove varianten met veel vezels. Dát is echt gezond. Nou jammer genoeg is dit geen optie want het graan wat in de zure regen in combinatie met neerslag van zware metalen is gegroeid en geoogst is met op diesel rijdende machines is een “no go”.
Water uit de kraan heeft duidelijk wat nadelen vanwege bepaalde, mogelijke, toevoegingen met als gevolg dat thee en koffie, met schepen op stookolie naar de havens gebracht, eigenlijk ook uit den boze is.
Iets met doorgeschoten kapitalisme, salonsocialisten maar vooral ook met naïviteit.
In november kunt u overwegen om een vakje rood te maken van Frans, Rob of andere ‘nablaters’. Ik denk dat “aangifte doen” ook een overweging zou moeten zijn.
Eet smakelijk en gezond!
Fijne zondag.
Eppo Boven fractieondersteuner VCP