Booneschansker brug.

Hamdijk  24-06-2020

Bad Nieuweschans

Open brief aan wethouder Bart Boon van de gemeente Oldambt.

Geachte heer Boon,

Stop a.u.b. met uw kinderachtig gedoe tegen de Hamdijkbewoners.

Het herstel van de Booneschansker brug is al 7 keer uitgesteld!

U doet, naar het schijnt, geen enkele moeite om de brug te herstellen.

Het lijkt op een ”Zoete Wraak” tegen de bewoners omdat er met de bezwaren tegen de waterberging een groot bedrag van de EU is misgelopen door de Provincie!

Al 4 jaar wordt er in de Oldamster aangekondigd dat de brug dan en dan klaar zal zijn, waarna vervolgens weer niets gebeurd!

Het is inmiddels “ a never ending story” aan het worden!

Punten waarom U m.i. iedere keer weer van uitstelt:

  1. Door mis management heeft de Gemeente 6 miljoen teveel uitgegeven, waardoor er schijnbaar geen geld meer is voor de brug!
  2. De gemeente wilde toen voor een dubbeltje op de eerste rang de brug laten herstellen, waar geen aannemer voor te vinden was!
  3. Nadat er extra geld bestemd was, deed U niets om het herstel zo spoedig mogelijk door te zetten, terwijl U ruimschoots bekend was dat de Ulsderbrug ook voor herstel afgesloten zou worden. Bewoners en grondeigenaren moesten voorkomen dat de beide bruggen gelijktijdig voor het verkeer gesloten zouden worden!
  4. De laatste aankondiging van uitstel was dat aannemer uitstel heeft gevraagd en wel om CORONA.  Hoe kan dit? Waarom kan deze aannemer wel aan de fietsbrug naar de Blauwe stad  voortvarend  werken? Anderhalve meter werken kan best!!

Daarnaast vraagt hij uitstel wegens een MOGELIJKE strenge winter. Een lachertje!!  Komt er in de winter weer uitstel wegens een mogelijke natte voorjaar??

  • En dan nog: Waarom konden er in het verleden zware vrachtauto’s over de brug en kan er nu geen personen auto meer over? Een vrachtauto met een totaal gewicht van 50 ton is heel iets anders dan een personen auto van 1 ton.

Nogmaals  Heer B.Boon:  A.u.b. stop met dat kinderachtige gedoe en pak het herstel van de Booneschanskerbrug voortvarend aan!

Hoogachtend,

P. Mellema