De beste wensen voor het nieuwe jaar.

Dat wensen we elkaar allemaal toe bij het begin van een nieuwjaar, met of zonder een borrel of een glaasje fris.

Politieke partijen doen dat anders als gewone mensen.

Die wensen u één keer in de vier jaar het allerbeste toe. Maar wat blijft erover na die beloftes en goede voornemens van die politieke partijen.

Tot mijn spijt moet ik erkennen, bitter weinig. De excellente wijn die men u beloofde voor de gemeenteraadsverkiezingen blijkt na een paar weken met zoveel water aangelengd dat er alleen nog een raar en naar smaakje aan zit.

Blijkbaar is alleen de geur van het pluche genoeg om zich zo te draaien dat u als kiezer bij het vormen van een coalitie denkt, maar dit was toch niet waarop ik gestemd heb.

U had gestemd voor een goed beleid op allerlei gebieden. En wat krijgt u?

Oldambt werd in 2018 afgeschilderd als een gemeente die financieel gezond was. Het was slechts een dun laagje bladgoud dat het oud ijzer verborg.

Al in 2019 werd duidelijk dat Oldambt weg zou zinken in de financiële afgrond. Met als landelijk voorbeeld bezuinigen. En ook niet een beetje, maar naar het voorbeeld van het landelijk VVD beleid, keihard snoeien op het sociaal beleid.

Alles werd uit de kast gehaald om de inwoners die het al niet breed hadden en afhankelijk waren van de lokale politiek nog verder te korten.

U maakte gebruik van de WMO, de kaasschaaf erover!

U maakte gebruik van het armoede-fonds, de kaasschaaf erover.

Nee, volgens de VVD Oldambt was het overduidelijk, Oldambtsters moesten heropgevoed worden, je kunt denken dat je er recht op hebt, maar dat betekent niet dat je het krijgt.

Voor één van de coalitiepartijen was de maat vol, die gaf de pijp aan Maarten.

En als donderslag bij heldere hemel kregen wij, na meerdere pogingen om een nieuwe coalitiepartner te vinden, een samenwerking tussen meerdere partijen voorgeschoteld. En daarmee werd het einde van de democratie in Oldambt ingeluid.

De oppositie werd schaakmat gezet.

En wat heeft het u als inwoner opgeleverd? Hieronder een kleine impressie over het H7 akkoord.

Door akkoord te gaan met een document waarin onder andere bovenstaande citaten staan, laat een groot deel van de Oldambtster politici zien, dat zij in een eigen bubbel leeft en iedere binding met de kiezer kwijt is. Uiteindelijk zijn dergelijke wereldvreemde politici een gevaar voor de lokale democratie in het algemeen en het welzijn van de burgers in bijzonder.

Het bovenstaande is een stukje uit een ingezonden brief van een bezorgde inwoner in onze gemeente. Ik heb daar weinig aan toe te voegen.

Maar hieruit blijkt wel, dat het vertrouwen in de huidige gemeentepolitiek van Oldambt tot een dieptepunt is gedaald.

Besluiten die genomen worden door dit H7 gedrocht worden niet meer gedragen door de bevolking van Oldambt.

Maar waren er ook partijen die de rug rechthielden, jazeker.

Eén daarvan was de VCP. Wij weigerden om ten koste van mensen die het al niet breed hadden te bezuinigen op het sociaal domein.

Wij kijken naar de gemeentelijke financiën als onze huishoudpot. Eerst kijken waar je zelf kunt bezuinigen en efficiënt kunt werken, maar niet als een olifant door de porseleinkast denderen.Maar het rapport van het onderzoeksbureau die dat constateerde is nog steeds niet openbaar besproken.

Een gezegde is, je moet krabben waar het jeukt.

Blijkbaar zien wij dat verkeerd.

En wat gaan wij als VCP u beloven en wat wensen wij u toe.

Klip en klaar, wij beloven u geen gouden eieren. Maar wat wij u wel beloven dat de VCP pal voor u staat, en waar nodig naast u staat. Want u bent diegene waar het om draait, en niets anders.

Tenslotte, in maart mag u weer stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Denk vooral aan het feit dat u gaat stemmen voor uw gemeente, en niet voor de Haagse politiek.

Daarom stem in maart op de VCP.

VCP Oldambt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.