De dag dat de temperaturen weer gaan stijgen.

De dag dat de temperaturen weer gaan stijgen. Ik begreep er niks van dat ten tijde van algehele opwarming zomaar winterweer op het programma stond. Na enig zoekwerk, research zoals dat tegenwoordig heet, ben ik toch tot een aannemelijke conclusie gekomen. Een conclusie die ik hier graag wil delen. De klimaatrakkers hebben natuurlijk ook even een vakantie nodig en wat is er nu mooier als de wintervakantie in warmere oorden door te brengen. Lekker met een vliegtuig naar de tropische stranden, daar met een tweetakt Tuktuk langs de stranden scheuren en onderweg de petflesjes naar buiten flikkeren. In de avonduren heerlijk met een tweetakt brommertje door het uitgaanscentrum flaneren en hier en daar een hapje eten bereid door onderbetaalde inheemse medewerkers van de multinationale hotel restaurant ketens.

Mocht je het in je hoofd halen om toch wat verder het land in te rijden kun je een goedkope taxi inhuren. Een taxi waar je ouders vroeger in Nederland mee reden maar door allerlei regelgeving niet meer voldeed aan de eisen des tijds. In de binnenlanden van deze fantastische vakantielanden met resorts en verdere pracht en praal langs de stranden zie je pas hoe het land in werkelijkheid is en je verbaast je erover dat de mensen daar in hutjes leven verstoken van alle luxe wat hier in Nederland zo gewoon is. Je ziet daar gewoon kinderen buiten spelen zonder een telefoon of tablet. Prachtig om dat allemaal tijdens je vakantie te kunnen aanschouwen. Een mini-cruise, op een oliegestookt bootje, van een paar dagen maakt de wintervakantie compleet.

Als je dan uitgerust en wel weer uit de Boeing 747 komt merk je dat je echt wel gelijk hebt en de temperatuur in Nederland best wel hoog is. Gelukkig kun je in taks-free-shop nog een pot lijm voor weinig meenemen en heb je voorraad voor het aankomend demonstratie seizoen. Bij de uitgang van het vliegveld heb je geluk. Er zijn net een aantal vliegtuigen en privé jets geland met klimaat ministers uit verre landen, maar ook uit België en Duitsland en zowaar, je ontwaard daar ook een roze pakje van een klimaatdrammer die even een paar dagen met de “jet” wat ministeriële zaken heeft afgehandeld. Tijd om foto’s te maken van deze buitengewoon interessante figuren. Een pracht van een demonstratie-jaar ligt aan je voeten.

De oplettende nieuwsvolger heeft vast en zeker meegekregen dat, ik zou nu kunnen schrijven onze Koningin, maar hou het maar op Maxima, is afgereisd naar Davos om aldaar de bijeenkomst van het World Economic Forem, kortweg WEF, bij te wonen. Best wel een dure hobby om te lobbyen voor een wereld zonder contant geld. Het verhaal is mooi verpakt en klinkt alsof de hele wereld ermee geholpen is. De realiteit is zeer waarschijnlijk behoorlijk anders en heeft doelen waar echt niemand op zit te wachten. De voorbodes zijn eigenlijk allang bij ons bekend. Totale controle op alle financiële transacties. En daarmee samenhangend controle over je hele leven. Het is maar net wat je graag wil.

In onze eigen gemeente hebben we nog een akkefietje over de nieuw te bouwen gemeentehuis/ villa. De verschillende fracties gaan zich de komende week beraden over de voorstellen en zullen op 31 januari vóór of tegen de bouw stemmen. Een dure grap voor een niet al te rijke gemeente. De uitslag van de stemming laat zich raden. Toekomstvisie is nou niet bepaald het sterkste puntje van de dames en heren die geacht worden onze gemeente leiden.

Bekijk de foto’s in de onderstaande link en verbaas en huiver.

https://oldambt.bestuurlijkeinformatie.nl/…/20b5fd15…

Eppo Boven

Fractiemedewerker VCP fractie Oldambt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.