De Hardenberg en lijn 17

Op de vraag: ‘wanneer schrijf je weer eens een keer iets voor de VCP?’ Antwoord: ‘bij deze!’

Mooi om de ontwikkelingen omtrent sportcomplex De Hardenberg te zien. Op een gaatje in de begroting na is de stemming goed en staan de gezichten dezelfde kant op. Men is positief om de leefbaarheid in Finsterwolde weer nieuw leven in te blazen. De weg ernaartoe was niet zonder slag of stoot, maar ja om al die oude koeien weer te gaan oprakelen daar zit ook weer niemand op te wachten. Natuurlijk heeft het huidige college geen vrienden gemaakt in Finsterwolde en omgeving. Het verbaasde me dan ook enigszins dat ik bij nieuwsartikelen over De Hardenberg een foto zag staan van wethouder Erich Wünker. Alsof hij nu plotseling opeens de held is. Beste mensen u kunt gerust zijn. Dat is hij niet. Helden jagen immers niet eerst de hele meute tegen zich in het harnas om vervolgens middels een charmeoffensief de zieltjes weer terug te winnen. Heb zo´n vermoeden dat dit hier wel aan de hand is. Maar ja dat heb je met vermoedens. Vermoedens zijn slechts hersenspinsels en geen vaststaande feiten.

Feit blijft wel dat het college van De Hardenberg af wil. En misschien is dat maar beter ook. Laat de inwoners het maar regelen, want die hebben er tenslotte meer baat bij en weten doorgaans meer wat er in de omgeving speelt dan het zittende college. Waar overigens heel veel inwoners vanaf willen. Maar dat even terzijde! Dat het college aan het meedenken is, is natuurlijk niet geheel onlogisch. Je maakt er eerst een puinhoop van en die puinhoop mag je dan vervolgens zelf gaan opruimen. Of beter gezegd: ‘het vertrouwen moet en zal terug worden gewonnen van de inwoners van Finsterwolde en de gebruikers van De Hardenberg!’

Wat een politieke soap. De gemeente Oldambt had hun eigen ‘Goede Tijden Slechte Tijden.’ Een soap die overigens nu wel richting betere tijden gaat, althans zo lijkt het. Even was daar het gerucht dat de voltallige raad voor sluiting van De Hardenberg was, maar dat bleek toch een ernstige misvatting te zijn. De VCP heeft 3 zetels in de raad. En als grootste oppositiepartij in de raad zijn ze tegen sluiting van De Hardenberg. Als het aan de VCP had gelegen was deze soap er nooit gekomen en waren al die ingelaste extra raadsvergaderingen er nooit geweest. Raadsvergaderingen waarin de gemoederen dermate hoog opliepen dat een plaatselijke eigenaar van een supermarkt in Bad Nieuweschans besloot dat er geen politici welkom waren op zijn parkeerplaats om te flyeren voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Waarop wethouder Jurrie Nieboer vervolgens besloot om zijn gezicht in Finsterwolde en omgeving maar even niet te laten zien. Hij ging namens zijn partij wel flyeren in de buurt van Haren off al places. En nu zullen sommige lezers zich afvragen: ‘Heb je hem weer met zijn oude koeien. Ralph, laat ze toch lekker in de sloot!’ En daar hebben jullie volkomen gelijk in!

Zijn er dan nieuwe koeien? Zijn er dan koeien waar ze in het Oldambt zich zorgen over moeten maken. Die zijn er zeker. Genoeg zelfs. Je moet tenslotte wel over iets kunnen debatteren. Zo zit men eraan te denken – overigens niet de raad en het college – om lijn 17 op te heffen met ingang van de nieuwe dienstregeling. Lijn 17 is voor zover ik weet, kan ernaast zitten, de enige lijn die gemeentegrenzen van de gemeente Oldambt niet passeert. Dat houdt dus in dat de mobiliteit van mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer vors achteruitgaat. Wie dus in de spits bijvoorbeeld opstapt bij een bushalte in Oostwold of Midwolda en met de bus naar station Scheemda reist is nu ongeveer binnen een tijdsbestek van 50 minuten op station Groningen. Ideaal met lijn 17 naar station Scheemda en dan overstappen op een sneltrein van Arriva. Kan niet mooier zou je zeggen! Helaas lijkt hier een einde aan te komen. Uitstappen bij de bushaltes van De Hardenberg in Finsterwolde is eveneens verleden tijd. Kortom de soap is nog lang niet ten einde. Maar niet getreurd. We blijven alles keurig nauwlettend volgen en er zeker over schrijven. Al duurt dat schrijven soms even, ik zal het Oldambt niet vergeten!

Geschreven door: Ralph Weber

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.