De week die begon

De week die begon met Pasen en eindigde met een mooie lentedag. Dat is zo ongeveer het belangrijkste feitelijk nieuws van week 14. Ik heb respect voor de nieuwsmakers van de belangrijke mediakanalen. Echte nieuwsfeiten en openbaringen over de afgelopen 4 – 5 jaar worden keurig gearchiveerd opgeborgen achter slot en grendel en pulpnieuws komt dan uiteindelijk op de zender of in de krant. Het is immers al lang geen nieuws meer dat er een wig wordt gedreven tussen verschillende lagen van de bevolking. Dat alle zogenaamde deskundigen en verslaggevers de neus dezelfde kant op hebben staan als ze voor het voetlicht treden.

We moeten nog steeds geloven dat we in een gaaf land wonen, we moeten geloven dat de toekomstige regeringspartijen het beste met ons voor hebben, we moeten geloven dat we zelf schuldig zijn aan klimaatverandering, ach, we moeten alles geloven wat de belangrijke media kanalen ons voorschotelen. Vrijheid van pers is een groot goed werd ons altijd voorgehouden. Maarrehh… is er nog wel vrijheid van pers?? Is het niet zo dat het inderdaad een groot goed is maar er geen kans meer wordt gegeven om dat zelfde groot goed naar buiten te brengen? Is het niet opvallend dat alle zogenaamde deskundigen dezelfde meningen hebben? Is er dan nergens meer een andere mening? Een ander geluid? Is ondanks de tweespalt die is ontstaan toch iedereen het met elkaar eens is?

Jammer, maar ik kan dat niet geloven. In 2020 werden de “wappies” geboren, een zogenaamde “groepering” die zich conformeerde met compleet-denken en niet door complot-denken zoals werd verondersteld en door alles en iedereen aan de kant werd gezet. Nu een jaar of 4 later is er eigenlijk nergens iets te vinden waarin deze groep geen gelijk heeft gekregen. En de titel “wappie”? Misschien merk je het niet maar de titel sterft een stille dood.

Als ik terugdenk aan 4 jaar geleden en de kennis van nu, krijg ik best wel medelijden met al die ouderen die gevangen zaten in bejaardenhuizen, die door hun nazaten door het raam werden aangeroepen, miljoenen testkits met wel of geen rood streepje, een avondklok, mondkapjes en anderhalve meter. Het ergste vind ik misschien nog wel die vieze rubber handschoentjes die in de horeca gebruikt werden en tot mijn verbazing nog steeds gebruikt worden in sommige bedrijven om te benadrukken hoe geweldig hygiënisch ze wel werken. Geloof me, in de praktijk is het niet gewoon vies maar goor vies.

Als deze handschoentjes hun werk willen doen zoals het eigenlijk bedoeld is zou elk personeelslid elke 5 minuten nieuwe handschoenen moeten aantrekken. Een enorme kostenpost en als extraatje een afvalberg die niet te overzien is. Oh ja, misschien iets voor de klimaatdrammers.

Het gaat misschien te ver om hier alles uit leggen over kruisbesmetting en over natuurlijk afweer van de huid maar hoop dat het voldoende is als ik zeg dat als ik keukenpersoneel met die handschoentjes zie, ik mij richting uitgang begeef.

Water, bij voorkeur groene zeep en een stevige handen- en nagelborstel volstaat om hygiënisch te werken. Nee, niet één keer per week maar een paar keer per uur en bij vers vlees en vis altijd weer handen wassen. Niet moeilijk.

Ondertussen is er nog geen nieuw Kabinet, is het asielzoekersprobleem nog niet opgelost ( de verwachting voor dit jaar loopt richting de 80.000) en blijven we wachten op hernieuwde persvrijheid.

Een fijne nieuwe (werk)week in een gaaf land.

Eppo Boven fractiemedewerker VCP fractie Oldambt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.