Eindelijk maar toch…..

Eindelijk maar toch zijn alle winterse perikelen verleden tijd. Zelfs de tijd is aangepast naar de zomer en daar moeten we het weer 7 maanden mee doen. Als het nu ook 7 maanden zomer zou zijn zou ik onmiddellijk akkoord gaan maar het duurt niks langer dan zo’n 50 jaar geleden.

Voor de huisdieren is het is het helemaal onbegrijpelijk en zijn dan ook enkele dagen tot soms wel weken helemaal van slag. Het gezapig leventje wat ze leiden is opeens heel anders.

Ook mensen die een strikt leven leiden zijn vaak de eerste dagen wat onwennig. Vaste tijden van opstaan en slapen gaan hebben nu dus wel degelijk nadelen. Eerlijk gezegd houd ik zelf wat meer van onregelmatigheid. Mijn klokje bepaalt niet wanneer ik moe ben of wanneer ik genoeg slaap heb gehad. Dat is elke dag anders en geloof of niet maar het bevalt me prima. Het schijnt dus ook dat de zgn. avond / nachtmensen minder last hebben dan ochtendmensen.

Ondertussen is het wel Pasen geworden en is het tijd voor eieren eten, en “neut’n riestern”. Een traditie die het blijkbaar nog steeds volhoudt zonder al te veel commentaar van de wereldverbeteraars. Toch gaan de eerste geruchten al rond dat Paasdagen eigenlijk moeten worden omgedoopt tot “Lentedagen”. De namen Pasen en Kerst passen dus eigenlijk niet meer in deze fantastische tijd.

Wat dan weer wel in deze tijd past is dat de supers uitgebreid reclame maken om van deze dagen ook nationale vreetdagen te maken. Alleen de decembermaand is hiervoor blijkbaar niet toereikend. Ondertussen moeten we met alle geweld in de zomer barbecueën en allerlei vega dingen op de grill gooien. Niet dat vega iets met diervriendelijkheid te heeft maar zo moeten we dat wel geloven.

Tijdens het schrijven begin ik me eigenlijk steeds meer af te vragen of een veganist wel krekels en andere insecten mag eten. Het produceren van al dat vega eten kost namelijk miljoen insecten het leven. Voor havermelk productie ben je vele hectares haver nodig welke met een combine wordt geoogst en daarmee miljoenen insecten de dood injaagt. En dan nog al die andere landbouwmachines, die zoveel schadelijke gassen de lucht in stoten. Dan wordt het met vrachtwagens naar de fabriek gebracht die allebei ook tekenen voor een behoorlijke uitstoot.

In de periode van 1760 tot 1840 was de industriële revolutie. De stoommachine deed z’n intrede en kleinschalige bedrijven werden grote fabrieken. De basis voor multinationals werd gelegd. Meer als 250 jaar uitstoot, de gemiddelde levensverwachting is in die tijd behoorlijk gestegen, oorlogen met veel uitstoot zijn en worden nog steeds gevoerd. Tja, en ondertussen mogen wij de hoofdprijs betalen voor allerlei exclusieve paas gerechten door de supers aanbevolen als onmisbaar. De dagelijkse hersenspoeling van de reclame-bedrijven en media laten zien hoe de macht van indoctrinatie kan werken.

Vijf euro betalen voor een PLASTIC bakje noten is niet ongewoon. Een grote handvol. Een gezond product dat kunstmatig in prijs hoog wordt gehouden terwijl kunstmatig geproduceerd voedsel bij de kassakoopjes ligt, boordevol “E-nummers”.

We gaan maar even een biefstukje printen.

Mooie poaskedoag’n en veul plezaaier mit riestern.

Eppo Boven fractiemedewerker VCP

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.