De weken vliegen voorbij: Geschreven door Eppo Boven

Vandaag hebben we week 12 alweer aangebroken. Het is zondag. De afgelopen week kwam de ontknoping van de gemeenteraadsverkiezing. De VCP heeft z’n 3 zetels kunnen behouden en is daarmee één van de grote partijen in de gemeente. Dank aan alle stemmers die het vertrouwen in onze partij hebben laten zien. Het is nu tijd om de poppetjes te verdelen, zoals dat heet. Luisterend naar de stem van de kiezer.

Ook de oorlog in Oekraïne heeft de gemoederen weer bezig gehouden. Evenals in elke oorlog zijn er alleen maar verliezers onder de burgers van beide partijen. Slechts een klein aantal zeer rijken spint garen bij een oorlog. Garen wat betaald wordt door de verliezende burgers. Naast het leed wat de onderdanen van de kemphanen ondergaan is er ook sprake van een idiote milieu vervuiling. En zoals iedereen weet zijn we heel zuinig op ons milieu en moeten we miljarden belastinggeld spenderen aan het redden van het milieu. 2 bodemloze putten waar we met z’n allen voor werken en geen ene rooie cent van terug zien. We zijn nu dus bezig om het verschil tussen mega-rijk en het klootjesvolk in volle vaart te vergroten.

Als je dit toch es goed bekijkt word je toch per direct jaloers op dieren? We zijn bereid om alle berichten in het “nieuws” te geloven terwijl 2000 km verderop dagelijks wordt getoond hoe de oorlog voerende landen hun nieuws naar eigen hand zetten. We zien plaatjes uit een videogame en vinden de oorlog verschrikkelijk. Wij moeten humaan zijn en participeren met gulle hand. Wij, waaronder gezinnen met €40,00 per week leefgeld. Wij moeten toezien dat vluchtelingen € 60,00 per persoon per week aan leefgeld opstrijken. Wij moeten toezien dat de schaarse woningvoorraad nog schaarser en dus duurder wordt. Zeg maar voor veel onbereikbaar is geworden. Natuurlijk ben ik voorstander om mensen in nood te helpen, dat doe je als je “mens” bent. Maar zijn er ook grenzen? Is het ook ergens gewoon “op”? Is er ook ergens iemand in Den Haag die het allemaal wat eerlijker wil verdelen? De kern van het hele voorgeschotelde verhaal gaat niet over humaniteit. Het gaat over een verdienmodel.

Er zijn legio landen die zonnebloemolie produceren, maar de olie uit Oekraïne maakt het zo duur en schaars? De kop van Frankrijk was jaren en jaren de korenschuur van Europa en het brood wordt nu opeens duurder omdat……….? Nederland zou jaren zelfvoorzienend kunnen zijn met aardgas maar opeens…………? Het was toen al de hang naar geld en macht. Zo was het, zo zal het blijven. Het verschil tussen arm en rijk lijkt oplosbaar maar je kunt het vergeten. Ik heb het al vaak gezegd: Voor geld kun je niet alleen de duvel laten dansen.

Ik zit me vaak af te vragen wat het nut van die macht is. Macht waar we elke dag mee te maken hebben. Wat wil men met die macht bereiken? En het rare is; Je komt het overal tegen. In gezinnen waar PA de baas is, in je werkomgeving waar de “baas” de macht heeft, de macht van politie, overheden en ga maar door. Des te hoger je in de piramide staat des te meer aanzien krijg je. Besef dan wel dat je dat aanzien nooit had gekregen als er geen piramide zou bestaan en iedereen gewoon gelijkwaardig zou zijn of als er geen lagere niveaus in die piramide zou zijn. Juist in die lagere niveaus wordt gewerkt om jou dat aanzien te geven. Aanzien kun je niet kopen maar verwerven met je hart. Onuitgesproken woorden wegen meestal het zwaarst. Onuitgesproken woorden kunnen je maken maar vaker breken. Daar is alleen maar wat geduld voor nodig.

Maak er een mooie zonnige zondag van.
De wereld verbeteren is geen haastklus.

Eppo Boven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.