Een Verenigd Communistisch 2022 

De laatste uren van 2022 zijn bijna voorbij. Een jaar waarin binnen politiek Oldambt veel is gebeurd.

Mensen zijn uit de raad gegaan en mensen zijn nieuw binnen gekomen. Het was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners zijn geïnformeerd over verkiezingsprogramma’s en standpunten van de deelnemende partijen. Of de desbetreffende verkiezingsbeloften uiteindelijk zijn/worden waargemaakt laat ik in het midden, al zijn er door middel van horen zeggen, signalen ontvangen waar je als menig coalitiepartij  alles behalve vrolijk van kunt worden. Vertrouwen in eigen partijen, blijkt nu wel, is ver te zoeken als het gaat om vertrouwen, beloftes, eerlijkheid en vooral respect naar eigen inwoners .

“Gain greintje respect  meer veur aign volk” : hoor ik menige inwoners zeggen. Zo ook de meneer(vergrijsde doelgroep) in de supermarkt die met gevormde schaamte uitsprak aan een leeftijdgenoot: Joarn op dezelfde partij stemt omdat dat van hoes oet mitgeem is. Ik bin dom west, ze hebben ons mooi bie de neuze noom, en nou zitn we der mit. Ik loop door en denk: ja meneer daar zegt u wat, geen woord van gelogen. Valse beloftes en uiteindelijk een andere manier van politiek beleid voering. Dat is wat je de huidige college partijen noemt.

Respect normen en waarden zijn in vele opzichten ver te zoeken. Toch is het er wel. Als nieuwkomer sinds vorig jaar binnen de VCP, heb ik ervaren dat met de juiste inzet, kracht, open en eerlijkheid je veel voor je medemens kunt doen. Als je het niet probeert ,weet je zeker dat het niet lukt dus gewoon doen. En inderdaad met in het begin de nodige steun van Engel en Jan, maak ik nu positieve sprongen binnen de partij. Zo ben ik dit jaar gekozen als raadslid voor de VCP. Iets wat ik altijd al heel graag wou en door eigen ontwikkeling en geweldige samenwerking met Engel en Jan, de kans heb gekregen mij te vormen tot een volwaardig raadslid.

VCP, de Verenigde Communistische Partij. Een partij waar een ieder er toe doet. Een partij waar iedereen gelijk is. Niks geen communistisch terreur(wat nog wel eens de gedachtengang van mensen kan zijn)  vanuit het verleden maar er gewoon staan en zijn voor je medemens. Staan voor wat je zegt en uitspreekt ,zunder karriebarrie.

De VCP, herkenboar aan de viefpuntige steern, elke punte dei de vinger aan een abairdershaand symboliseert.

Ook in het nieuwe jaar staat de VCP  klaar voor allen met een hulpvraag.

U bent van harte welkom op ons partij kantoor in de Torenstraat vanaf 3 januari. Buiten kantooruren is er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken.

Namens de VCP, “veel zeegn  in het naie joar”

Gea Geerdes

3 reacties

  • Kor Bonthuis op 31 december 2022 om 15:19

  Moi Gea,
  Hail mooi dien gedachten op papier zet.
  Ik geleuf direct dast doe ‘t beste mit de mins’n veur hest en dat komt rechtstreeks oet dien haart. Zo heur’n je politiek te bedrieven, luuster noar wat joen haart joe ingeft.

  • Hennie op 30 december 2022 om 21:42

  Vele gezonde jaren toegewenst, ook gezond verstand en nuchterheid.

  • Trijntje Alles_Nap op 30 december 2022 om 18:47

  Lieve Gea. Wat prachtig schreefm. Geweldig dast dien dreum woar mokst. Goa der veur moid, doe kist et. Ik wens die en elkenoine van de vcp een mooie jaarwisseling en gezond 2023
  Groetjes Trijntje Alles

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.