Gemeente Belangen Oldambt een hard gelag!

En toen zaten we alweer in de maand november. Het jaar 2022 zit in de elfde maand en gaat richting het einde. Het liefste kijken we natuurlijk vooruit naar een mooi nieuw jaar met hopelijk betere vooruitzichten voor één ieder. Mensen zijn klaar met de inflatie en torenhoge energierekeningen. Het jaar 2022 begon met een lockdown en daar zijn we voorlopig van verlost. Maar na de lockdown kreeg Nederland te maken met andere crisissen. De huizenmarkt die voor starters muurvast zit, de tal van stikstofregels en dan hebben we nog een asielcrisis. Het is misschien nog net even te vroeg om al aan een jaarafsluiting te denken, maar als we nu al een balans mogen opmaken was het nogal sombertjes.

Zo was het op 1 september 2022 behoorlijk raak in Scheemda. Op deze datum sloot Nuver Scheemda definitief de duren. Een koffie- annex lunchroom gerund door mensen met een verre afstand tot de arbeidsmarkt. Een behoorlijke verrijking voor Scheemda en hun omgeving is niet meer. Een mislukte overname zorgde ervoor dat er weer een project naar de verdoemenis is geholpen. De reacties op social media lieten zich raden. Dat was allesbehalve positief. Een reactie van het college bleef overigens uit, want die interesseert het allemaal vrij weinig ook al gaat het om zeer kwetsbare mensen. En over sluiten gesproken. Ook paviljoen De Waternimf heeft de deuren gesloten. Eveneens definitief. Het opvallende daarbij was dat er dit keer wel een reactie kwam vanuit het college. Volgens wethouder Erich Wünker (VVD) voldoet het paviljoen niet meer aan de bouwtechnische eisen. Het college wilde eens een keer weten waar ze aan toe waren, nu ze het jaren door de vingers hebben gezien. Een gotspe! De inwoners van het Oldambt willen ook weleens een keer weten waar zij aan toe zijn wethouder Erich Wünker!

  • Wanneer wordt er eens keer wat gedaan aan fatsoenlijk onderhoud aan de groenvoorziening?
  • Wanneer gaan die rotte kiezen eens aangepakt worden aan de zogenaamde Blaauw-locatie?
  • Wanneer wordt er eens fatsoenlijk geluisterd naar de gebruikers van De Hardenberg?


Allemaal voorbeelden van bezwaren waar niets mee gedaan wordt laat staan naar wordt geluisterd. Neem bijvoorbeeld wethouder Ger Klein van Gemeente Belangen Oldambt (GBO). Een politieke partij van niet alleen schering en inslag, maar ook van snering en inslag als we Grietje Musch (GBO) mogen geloven. GBO is ontstaan, omdat men klaar was dat de bevolking te laat werd ingelicht. En dat er naar bezwaren niet werd geluisterd. Een klinkend voorbeeld hoe Ger Klein (GBO) en fractievoorzitter Albert Kuiper (GBO) zich in de voet schieten. Waar Albert Kuiper wel rekening houdt met de omwonenden van In den Stallen vanwege de opvang van Oekraïners en statushouders wordt er géén rekening gehouden met gebruikers van De Hardenberg. Die mogen het maar uitzoeken, want de deur gaat op 1 juli 2023 – de dag dat de gemeente Oldambt 12,5 jaar bestaat – definitief in het slot. En dan je partij de naam durven geven ‘Gemeente Belangen Oldambt?’ Hoe ongeloofwaardig wil je zijn als politieke partij!

Oldambt is zo’n prachtige streek met aardige en nuchtere mensen. Maar hoe het allemaal wordt vormgegeven als het gaat om politieke besluitvorming. Dat is niet te filmen. Dat zie je nergens anders in Nederland. Het jaar 2022 is toch wel één van de rumoerigste uit de geschiedenis van de gemeente Oldambt als het gaat om politieke besluitvorming. De Hardenberg voerde vanaf de zomer min of meer de boventoon en domineerde het regionale nieuws, hetzij negatief. Het opvallendste is dat er vaak werd gesproken over instanties die de deuren voorgoed sluiten zoals ik hierboven al twee voorbeelden van noemde. Het zijn allemaal teleurstellende feiten. Na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart werd er meteen gezegd: ‘Het politieke landschap van gemeente Oldambt was nog nooit zo versplinterd!’ En die opmerking voorspelde eigenlijk al vrij weinig goeds. Die versplintering is nu al zichtbaar. Dat kan je al zien aan De Hardenberg en de opvang van Oekraïners en statushouders bij In den Stallen. Coalitiepartij GBO weet van ellende niet wat ze er mee aan moeten. En wat ga je dan doen. Dan ga je raar gedrag vertonen, want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dan ga je pesten en treiteren. Dat geef je een infantiele sneer die kant nog wal raakt aan, nota bene, het langstzittende raadslid. Ga je je eigen wethouder afvallen. En ga je opmerkingen op je partij website plaatsen waar de honden geen brood van lusten. Beste GBO, dat kerstkaartje wat jullie jaarlijks in de brievenbussen deponeren bij de inwoners van de gemeente Oldambt stop daar eerst eens mee. Veel gezinnen in het Oldambt hebben deze kerst geen goed gevulde kalkoen. En dat is al jaren zo door beleid- en politieke besluitvorming waar mensen alleen maar op achteruit gaan. En dan heb je als partijnaam: Gemeente Belangen Oldambt. Het is zo ongeloofwaardig dat het niets meer is dan een hard gelag! Schaam je!

Geschreven door: Ralph Weber

1 reactie

    • Jopie Prijt op 8 november 2022 om 23:42

    Klopt als een bus een partij die geen moraal heeft beter opdoeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.