Glasdraad Oldambt (Deel 3)

Vorige maand schreef ik een artikel over de voortgang van Glasdraad in de gemeente Oldambt. Afgelopen maandag 18 oktober had ik mijn tweede interview met de heer Betlem van Glasdraad over de aanleg van glasvezel. Het eerste wat hij wist te vertellen is dat Glasdraad op dit moment enige hinder ondervindt in het gebied. Alle werkzaamheden zijn op dit moment ‘on hold’ gezet want… Glasdraad zou het een en ander onderschat hebben en dat zou een maand extra vertraging opleveren.

Zo zouden er de afgelopen maanden een groot aantal adressen en aanmeldingen extra erbij gekomen zijn, en dat zou een enorm impact hebben op het ontwerp en de planning van Glasdraad. De schouwingen door de aannemers gaan voorlopig ook niet door, net als de al gemaakte afspraken voor schouwen. Ook de bewonersavonden worden verplaatst naar een later moment.

Het is niet zo dat er helemaal niets gebeurd, de boringen voor de “voedende route” (de hoofdkabels) die onder het spoor, de A7 en het Winschoter-diep lopen gaan vooralsnog wel gewoon door.

In de laatste week van oktober hoopt Glasdraad weer een bouwbrief/nieuwsbrief te versturen met meer tekst en uitleg dan ik nu heb kunnen schrijven.

Ik hoop volgende maand weer een update te kunnen schrijven, tot die tijd wachten maar weer geduldig af…

Warme groet,

Patrick Jacobs
Kandidaat VCP