Glasdraad Oldambt

Al ruime tijd probeer ik als redactie van een dorpskrant in contact te komen met Glasdraad Oldambt.

7 juni jongstleden heb ik via https://glasdraadoldambt.nl/vragen.php#faq-item-703  een mail verstuurd via zowel mijn privé adres als via het adres van de redactie.

Tot op heden heb ik geen enkele reactie mogen ontvangen, zelfs niet de gevraagde leesbevestiging.

De enige vindbare informatie was dat de start aanleg in het eerste kwartaal van 2021 zou gaan plaatvinden (“Planning aanleg glasvezel”).

In het eerste deelgebied (SDA-01 – Scheemda e.o.) zouden de graafwerkzaamheden plaatsvinden in de periode juni-september 2021, en de start aansluitingen zouden gaan plaatsvinden medio september-november 2021.

Op 10 juni heb ik de telefoon gepakt en gebeld naar het telefoonnummer wat op de web site stond vermeld, ik wilde namelijk nog steeds een artikel schrijven over Glasdraad in de dorpskrant.

De dame die mij te woord stond zou mijn gegevens doorgeven aan de afdeling pers, ik zou door die afdeling teruggebeld worden.

Op 21 juni heb ik nog maar een keer de telefoon gepakt en Glasdraad Oldambt gebeld. Er werd mij gezegd dat ik maar het hoofdkantoor moest bellen om de vragen te stellen, waarop ik contact heb opgenomen met het hoofdkantoor van Glasdraad. Ook hier kreeg ik te horen dat mijn gegevens doorgegeven zouden worden naar de afdeling pers.

Ik heb die dag maar een bericht geplaatst op de facebookpagina van Glasdraad Oldambt: https://www.facebook.com/GlasDraad-Oldambt-100354871801069

En warempel… er komt iets van een reactie en een dag later op 22 juni verscheen dan ook echt de nieuwsbrief in de mail en op de website met, in mijn beleving, wel erg karige informatie en tegenstrijdigheden in data op de website en de nieuwsbrief. De graafwerkzaamheden in SDA-01 ineens juli-okt 2021 en aansluiten okt-dec 2021. Op 23 juni waren de data ook aangepast.

Begin augustus heb ik maar weer eens een poging gedaan om als redactie van de dorpskrant contact te leggen met Glasdraad. Dit keer heb ik de mail wederom via 2 afzenders verzonden naar oldambt@glasdraad.nl als ook naar info@glasdraad.nl

Vandaag 26 augustus

Tot op heden heb ik op geen enkele email reactie mogen ontvangen van Glasdraad en ben ik ook nooit teruggebeld door hen.

Zowel bij het telefoonnummer van Glasdraad Oldambt (0857-600792) en via het telefoonnummer van Glasdraad B.V. in Hilversum (0850-479225) krijg ik het zelfde resultaat.

Volgens de telefoniste zou niet mogelijk zijn om mij door te verbinden met een persvoorlichter, en mijn gegevens zouden (wederom) doorgestuurd worden. De telefoniste kon mij niet toezeggen of ik überhaupt een reactie kan en mag verwachten, het zou namelijk erg druk zijn volgens haar zeggen.

Om er moe van te worden heb ik maar weer de stoute schoenen aangetrokken en op de facebookpagina van Glasdraad Oldambt een reactie geplaatst op een bericht van 13 juli (over glasvezel in Emmen), ik heb daar maar direct een aantal vragen geplaatst, die ik wilde stellen.

Je kan er gif op innemen dat er binnen 72 uur een nieuwsbrief verschijnt.

Ik vind het werkelijk schandalig hoe Glasdraad zich in het algemeen profileert. In mijn beleving zijn ze te karig en te terughoudend met het op de hoogte houden van de mensen die zich aangemeld hebben voor Glasdraad.

Zelfs als je al een paar maanden contact probeert te leggen met de organisatie voor een interview in een dorpskrant, en je gewoon keihard 0 op rekest krijgt, dan zet je dat wel aan het denken…

Ik merk bij veel dorpsgenoten dat er vragen beginnen te komen omtrent Glasdraad:

  • gaat het nog wel door?
  • bestaat die club nog wel?
  • wanneer krijgen we nu echt glasvezel?


En zou zijn er nog veel meer vragen.

Ik denk dat de tijd nu rijp is dat de gemeente Oldambt het bedrijf Glasdraad op de vingers gaat tikken en de eis gaat stellen om spoedig de mensen op de hoogte te stellen van de voortgang en daadwerkelijk te gaan beginnen met de werkzaamheden.

Tot op de dag van vandaag heb ik geen enkele werkzaamheden gezien in de dorpen Nieuw-Scheemda en ‘t Waar, of enige toegezegde informatie (zoals gesteld in de nieuwsbrief van 22 juni: https://glasdraadoldambt.nl/815_7.php

Zo heb ik een aantal vragen bij elkaar verzameld en hieronder samengevat:

  • Wanneer en waar worden de ‘bewonersavonden’ gehouden?
  • Wanneer kunnen de bewoners de schouwing verwachten
  • Wanneer worden de zgn. ‘pophuisjes’ geplaatst en beginnen de graafwerkzaamheden?
  • Wanneer wordt dan uiteindelijk de eerste aansluiting ‘werkend’ opgeleverd?


Het is mooi dat Glasdraad ook in andere plaatsen in de omgeving aan het ‘scouten’ is voor aansluitingen, maar alleen maar scouten zet geen zoden aan de dijk en… in mijn beleving… belemmeren ze eventuele andere glasvezel aanbieders, die wel hun woorden kunnen waarmaken.

De tijd is nu aangekomen dat ook Glasdraad zijn beloften gaat nakomen

Patrick Jacobs
Kandidaat VCP