Halte 7 is arrogante elite

Halte 7 is arrogante elite

Iedereen is klaar met corona, maar corona is nog niet klaar met ons. Een veel gehoorde kreet. En het gaat dan ook behoorlijk mis zo af en toe. Zo was daar een minister die mensen asocialen noemt als ze zich niet houden aan de anderhalve meter afstand, terwijl de minister zelf op zijn huwelijksdag dat ook naliet. Er werd gedreigd met forse sancties in de vorm van hoge geldboetes als mensen zich niet aan deze regel hielden. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid die diep door het stof moest, maar wel gewoon zijn portefeuille bleef behouden. Van opstappen was geen sprake. Hij blijft aan en staat vanaf nu dan ook te boek als minister van Klassenjustitie en Ongeloofwaardigheid. Jammer!

Het is de arrogantie van de elite die gewoon blijft zitten en van geen wijken wil weten als ze fors falen in het besturen van een portefeuille of gemeente. Men houdt elkaar de handen boven hoofd en er wordt plechtig beterschap beloofd. Dat een arme sloeber die afhankelijk is van een uitkering wel de hoofdprijs moet betalen voor een coronaboete boeit deze bestuurders niet. Even een krokodillentraantje voor de camera wegpinken om indruk te wekken voor de gehele bevolking, duizend keer excuses aanbieden en iedereen trapt weer in het toneelstukje. De bevolking wordt massaal voor de gek gehouden door dit kabinet. Het is maar dat u het weet. U bent gewaarschuwd.

En niet alleen de bevolking van Nederland wordt massaal voor de gek gehouden. Ook Halte 7 en het huidige college van de gemeente Oldambt heeft geen greintje compassie met de armste der armste in hun gemeente die zij besturen. Ook Halte 7 en het huidige college van de gemeente Oldambt behoort tot een zekere arrogante elite die meer oog heeft voor hun eigen macht dan de situatie van een inwoner met een uitkering of pensioentje. Met dit verschil dat een wethouder in de gemeente Oldambt wel vaak de neiging heeft om op te stappen in tegen stelling tot een minister, is dat een schrale troost.

Het meeverzekeren van de eigen risico vanuit de gemeente voor de zorgverzekering wordt ingaande 2021 geschrapt. Een ideale regeling voor de allerarmste in de gemeente om de zorgkosten dragelijk te kunnen houden gaat dus weg. Een besparing van ruim 3 ton moet dit opleveren voor een gemeente die op sterven na dood is. Het is toch een grof schandaal dat nu ook de mensen die het al heel erg slecht hebben het nu nog slechter krijgen! En dat is allemaal te danken aan de arrogante elite in de vorm van Halte 7 en het college van B&W die werkelijk alles maar dan ook alles aan het wegbezuinigen zijn, omdat ze zelf ordinair de macht willen houden. Ten koste van hun inwoners.

Halte 7 en het college van B&W van de gemeente Oldambt kent geen enkele vorm van zelfreflectie en zelf kritiek. Kijken niet in de spiegel elkaar aan door te zeggen; ‘jongens wij kunnen dit schip niet meer redden. Wij moeten die sleutel inleveren aan de provincie. Dit gaat zo niet langer!’ Nee, ze gaan gewoon door met de boel leegroven, wegsaneren en verder kapot maken. En of je nou rond moet komen van een uitkering of pensioentje, boeit deze elite totaal niet. Zo stelt de elite als volgt:
Aan de ene kant heeft ons college grote moeite met bezuinigingen die mensen met een laag inkomen raken en aan de andere kant heeft het college de verantwoordelijkheid om alles te doen om de financiële situatie van Oldambt te bewaken en (daar waar mogelijk) te verbeteren.’

Het college heeft de verantwoordelijkheid. Maar weet totaal niet met deze verantwoordelijkheid om te gaan. Of luidt deze verantwoordelijkheid soms dat de allerarmste inwoners het jaar 2021 moeten beginnen met torenhoge zorgkosten? Als het aan de huidige elite ligt wel, want Halte 7 en het college van B&W van de gemeente Oldambt is een arrogante elite club die zelf de macht wil houden. Als deze elite eerlijk is naar hun inwoners toe, geef dan op z’n minst toe dat men de gemeente Oldambt niet langer kan besturen, omdat men hiervoor de (financiële) capaciteiten niet heeft. Het wil gewoon niet!

Laten we eerlijk zijn. De berichtgevingen in de lokale media over de gemeente Oldambt dit jaar alsook de jaren daarvoor waren nimmer positief. Continu werden mensen in de regionale pers overladen met berichten over een slechte financiële situatie en dat is sinds de plotselinge dood van burgemeester Pieter Smit alleen maar toegenomen. Dat zijn keiharde feiten die men allemaal kent, maar waar men geen enkele lering uit trekt. In het bijzonder Halte 7 en het college van B&W die weigeren de sleutel over te dragen aan de provincie in ruil voor een artikel 12-status. Slechter dan dit wordt het niet. Sterker nog! Als topregisseur Steven Spielberg hier een film over zou moeten maken zal hij rechtsomkeer gaan. En weet je waarom? Zoveel ellende in het Oldambt. Dat is domweg niet te filmen!

Geschreven door: Ralph Weber