Hullie: door Erik de Groot

U bent een citroen die tot de allerlaatste druppel uitgeknepen wordt.

Het is weer verkiezingstijd. Dus nog meer als in andere perioden gaan de politici van de daken schreeuwen. Milieu, asielzoekers, criminaliteit, klimaatverandering, pulsvissen, Cao, ziektekosten, bejaardenzorg, verwarde mensen, weedtelers, gezond eten. Het passeert allemaal de revue.

Met veel woorden. Misschien is u dat al opgevallen. Veel woorden. Honderden. Duizenden. Nietszeggende woorden. Ze praten u naar de mond voor de verkiezingen en hebben weer schijt aan u na de verkiezingen.

Want waar gaat het nu echt om?

  1. Jij moet werken voor hun.
    In ruil krijg je daar iets voor terug. Namelijk geld. Loon noemen ze dat. Dat onderscheidt u van een slaaf, van een horige ( vroegere westerse mensen die bezit, ja u leest het goed: bezit, waren van de hogere klasse ), veel afro-Amerikanen zijn boos vanwege hun slavernijverleden, maar wij, autochtone Nederlanders, waren vroeger voor 90% van de bevolking ook slaven. Precies op dezelfde manier. Onthoud dat puntje even.
  2. U moet uw loon ( liefst het volledige loon, 100% dus ) weer inleveren bij uw baas.
    Dat noemen we moderne slavernij. Het is allemaal heel mooi gecamoufleerd. Je mag in een huis wonen. Je mag een tv kopen. Je mag op vakantie. In de ogen van de bazen c.q. het establishment, zijn het gewoon secundaire arbeidsvoorwaarden om de slaven tevreden te houden. Zolang je dus al, maar dan ook al je geld weer aan hun geeft ( in camoufleertaal: uitgeven, lekker winkelen ).


En daarvoor schreeuwen de politici dus zo hard. Onder het motto, als iedereen naar rechts kijkt, kunnen we links van hun stelen.

Ik kan hier met u praten over klimaatverandering. Ontzettend hip. Duizenden schoolkinderen gaan de straat op ervoor. Kranten staan er vol mee. Talkshows praten over niets anders. Maar daar gaat het niet om. Het gaat maar om één ding voor de mensen aan de top: geld.

Ik zal in de toekomst meer stukken schrijven voor de VCP, en daar inhoudelijk ingaan op de verschillende problematieken die spelen nationaal en internationaal. Maar kort samengevat, alles wat u hoort of ziet is er op gericht dat u geld verdient voor hun. Scheelt een stuk lezen.

Ik weet dat u niet dom bent. u ziet zelf ook wel dat de rekeningen elk jaar weer verder omhoog gaan. Dat u elk jaar steeds minder te besteden heeft. Maar u krijgt geen tijd om er bij stil te staan. Je wordt doodgegooid met meningen, murwgepraat, je komt er gewoon niet tussen door. En als je er tussen door komt, zien ze het, als gewoon weer de zoveelste mening. Als u er al aan toekomt om een mening te geven, omdat u druk bent met uw bezigheidstherapie. Een geweldige uitvinding van hun. Kinderen opvoeden, sociale contacten, hobby’s, werk, sporten, boodschappen, internet. U bent altijd bezig. Waarvoor bent u altijd bezig? Omdat hun dat willen. Ja, sorry dat ik de boodschapper ben. Maar uw gedragingen en meningen worden bepaald door hun, zoals een hond gaat zitten als zijn baasje het beveelt.

Hun sterke kant is dat ze goed georganiseerd zijn. Nog beter dan een leger. Dat ze u geanalyseerd hebben. Tot op hoeveel boter u op uw boterham smeert. Ze hebben supercomputers op u gezet, om met al hun informatie over u, te kunnen voorspellen wat voor auto u koopt, hoeveel zonnepanelen u gaat kopen, hoe lang u kunt demonstreren, wat u accepteert van hun, wat u morgen gaat doen, of volgende maand. En als laatste sterke punt, hun hebben ( alweer zo’n geweldige uitvinding ) het geweldmonopoly. Dat wij daar ooit ingetrapt zijn.

U bent een citroen die tot de allerlaatste druppel uitgeknepen wordt. 

Met vriendelijke groeten,

Erik de Groot