Macht en tegenmacht

MACHT EN TEGENMACHT.

Hoevaak hebt u deze woorden de laatste tijd wel niet voorbij zien komen. En was u daar verbaasd over? Ik kan u geruststellen, het is van alle tijden. Met het invoeren van het dualistisch systeem, scheiding der machten, is het nooit wat geworden. Niet zoet , niet zuur, gewoon een hoop ge-bla, en nog een keer bla bla . En mocht u denken dat dit alleen in de tweede kamer zo is moet ik u teleurstellen .

In onze gemeente Oldambt is het nooit anders geweest. Ik durf zelfs te stellen dat raadsleden van de coalitiepartijen in Oldambt” trekpoppen” zijn van het college.

Kritiekloos en kinderlijk achter hun wethouder aan lopen, en hem of haar naar de mond praten, en niet te vergeten netjes je hand opsteken als het college met een voorstel komt.

De VCP heeft dat meerdere keren ervaren dat als er ook maar enige kritiek komt van een partijgenoot uit de coalitie, dat genadeloos wordt afgestraft, door de wethouder of hun fractievoorzitter.

U mag dan wel denken dat u nog inspraak hebt als inwoner, met een mooi woord heet dat burgerparticipatie, dan moet ik u weer teleurstellen. Besluiten over bijvoorbeeld: Het nieuw te bouwen stadskantoor. Voor de vorm mag u daar nog een woordje over zeggen, maar het besluit is al genomen door de coalitiepartijen, inclusief de Halte 7 partijen.

Zo wordt er om gegaan met de belangen van inwoners!

In feite bent u gewoon lastig als u vragen heeft en een kritische houding aanneemt. Zo worden partijen die zich achter de oren krabben over de bouw en vooral de kosten hiervan ook behandeld, wij zijn lastig en vervelend. En als het hun zo uitkomt worden ze ook nog weleens weggezet als “ populistisch”. De makkelijkste term om partijen in een kwaad daglicht te zetten.

De VCP is geen partij die zich klakkeloos neer legt bij allerlei voorstellen vanuit het college. Als er een voorstel komt vanuit het college, is onze eerste vraag, wat schieten onze inwoners ermee op. Want dat is het belangrijkste werk van een raadslid , opkomen voor de belangen van hun inwoners!

Niks niet kaderstellend en ander moeilijk geleuter, je behoort de belangen van de inwoners van Oldambt te behartigen. Is een voorstel goed, akkoord. Maar is een voorstel moeilijk te verdedigen, en soms ten nadele van haar inwoners, is het onze taak om belangen van inwoners te verwoorden.

Niet meer en niet minder!

De VCP past ervoor om bij een college op schoot te gaan zitten. De VCP is geen partij die voor zijn verantwoordelijkheid wegloopt, waar wij hem moeten nemen, nemen wij het ook.

In maart 2022 kunt u een ander gemeentelijk beleid kiezen.

Ik hoop dat u dan kiest voor de VCP, een partij die opkomt voor de bewoners van Oldambt. Een partij die zich niet laat ringeloren door dit huidige college met in hun kielzog de H7 partijen.

Macht en tegenmacht, u heeft het voor het zeggen in maart 2022.

VCP FRACTIE OLDAMBT

– Engel Modderman
– Jan Kenter
– Alma de Groot
– Johan Meezen (fractie medewerker)
– Harma van der Laan (fractie medewerker)