Politiek; Wat is het eigenlijk?

7 Februari: Politiek; Wat is het eigenlijk?

Soms val je van je stoel van verbazing en moet je je schamen dat je politiek actief bent. Het eerste wat dan bij je opkomt is de vraag of het wel enig nut heeft om politiek actief te zijn.

HOEZO? zie ik je denken.

Vandaag zag ik een artikel in de krant voorbij komen over een te realiseren plan nabij de “Blauwe Roos” langs de A7.

(Winschoten krijgt transferium langs de A7. Dit zijn de plannen

Vandaag, 12:15 • Groningen

Langs de A7 ter hoogte van Winschoten wordt een transferium aangelegd met diverse faciliteiten, waaronder tankstations voor vrachtverkeer, auto’s en mogelijk openbaar vervoer. Ook is er plaats voor fastfood restaurants. DvhN)

Een kleine 2 jaar geleden heb ik een plan ingediend bij de Gemeente Oldambt voor een mega grote truckstop langs diezelfde A7 maar op een goed bereikbare plaats tussen Hof van Brussel en de waterzuivering aan de afslag Heiligerlee / Winschoten west.

Een plan wat zou dienen voor werkgelegenheid voor diverse groepen en in diverse branches. Er zou plek komen voor mensen met een arbeidsbeperking, voor beginnende en ervaren horeca-helden, voor transport, op-en overslag, brandstofstations en ruime parkeergelegenheid voor vrachtwagens en de zogenaamde LZV’s ( dat zijn gelede vrachtwagens met een lengte tot 25.50 meter.

Een prima locatie voor de wegbeheerders, (denk aan strooiwagens e.d.) en mogelijk een prima uitvalsbasis voor ambulances en ruimte voor ontwikkeling van nieuwe transport methodes.

Alles dicht bij elkaar en gerelateerd aan de basis van de economie, het vervoer.

Ik heb diverse gesprekken gevoerd met belangstellenden, met opleiders, met werkvoorzieningsbedrijven en een gemeente ambtenaar. Niet onbelangrijk was het gesprek met Wethouder Erich Wüncker. Alle gesprekken waren op z’n zachts gezegd buitengewoon hoopvol. Wat een fijn plan, chapeau!, dáár moeten we verder mee. Geweldig idee! Allemaal kreten die te horen waren. Wethouder Erich Wüncker heeft mij diverse keren beloofd om mij te bellen. Tikjes op de schouder met de woorden ik bel je nog even, hé? Andere tikje op de schouder; “Ben ermee bezig hoor, komt goed!”

Nu, bijna 2 jaar later lees je in de krant het bericht waarom er feitelijk geen contact is opgenomen. De rotonde “Blauwe Roos” zal worden aangepakt en zal straks dus wéér niet voldoen i.v.m de te verwachten toenemende drukte. Een locatie waar onvoldoende parkeergelegenheid voor de zware trucks zal zijn en zodoende een groot deel van z’n doel voorbij zal schieten.

Voor alle duidelijkheid: IK had en heb er geen enkel financiële voordeel bij, Het was voor en door de burgers van onze gemeente alsmede voor chauffeurs bedoeld.

Bedankt Erich voor de fijne en open communicatie!

Eppo Boven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.