Rubriek: Culinair door Gerrit Blaauw 2

LAAIE WIEVENKOST

Vrouger mos t wel es wat snel en was der gain geld. Den mor zo: Wat hebben wie neudeg?

Drij-en-een-haalve ons Boukwaaitmeel of -grutten, n kan melk of wotter en n klont boter. Strooppot hebben wie ook neudeg. Om de smoak te verstaarken even n poar keurrels zolt.

En hou mok st dat? De meel of de grutten mit t zolt in n pane. Melk of t wotter mit scheutjes der bie. Koken loaten en tien minuutn op de lege stand deurkoken. In n aander pane smelten wie de boter. Schep de meelmassa den in n daip bord. In t midden n koeltje fabrizeren. Doar gaiten wie dus de boter in. n schep suker en/of stroop der bie en t is kloar.

En hou eten wie dat den op?

Van boetenòf nimst n mit n lepeltje n hap dikke brij. Dat stip st in de boter mit stroop/suker en den lekker opeten.

De boter kist ook vervangen deur koantjes. Vergeet de stroop nait, want dat mokt t lekker.

Gerrit Blaauw – Oldambtster Kookgarage