Welkom Gea

ZOALS DE OUDEN ZONGEN, PIEPEN DE JONGEN.

Lang heb ik nagedacht en dingen overwogen. Hierdoor is mij een belangrijk gegeven duidelijk geworden, namelijk dat stil blijven zitten en alleen luisteren, niet in mijn aard zit. Zo bleek ook wel in mijn time-out, waarin ik nog steeds veel voor de mensen heb kunnen betekenen.

Gea, kun je ons helpen met huurtoeslag?

Gea, kun je ons helpen met Taxivervoer?

Gea, mijn ouders hebben huishoudelijke ondersteuning nodig, wat moet ik doen?

Een blij gezicht wanneer een moeder weer samen met haar kids gezellig op een mooie zitmeubel kan plaatsnemen, na de nodige ellende van haar scheiding. Zo ook afgelopen week waarin mij een droevige situatie ter ore kwam en ik mij hard heb gemaakt voor een snelle ontwikkeling.

Een kleine greep van situaties die mijn revue zijn gepasseerd, met positief resultaat en vele dankbare mensen. Vanuit huis is mij altijd geleerd: als je iets wil, ga er voor! Het zal niet altijd gemakkelijk gaan, maar laten zien dat je er toe doet voor de medemens, is de stap in de juiste richting. Respect moet je immers verdienen. In mijn ogen door goed te zijn voor de medemens. Een gegeven wat in mijn geheugen staat gegrift en ik ook altijd mee zal dragen. Liefde voor de politiek is er altijd geweest, al sinds mijn jeugd.

De fijne momenten waarin ik samen met mijn vader(ook niet onbekend) keek naar demonstraties, mee ging in de bus naar Amsterdam(Februaristaking),en niet te vergeten de biografieën van mijn opa, geweldig. Ik had dit niet willen missen. Ook mijn politieke verleden de afgelopen jaren ben ik dankbaar. Ik heb hierin veel geleerd. Hoe je dingen aanpakt en ook zeker er achter gekomen wat ik niet wil. Dat beetje meer, het ruimer ontwikkelen in mijn doelgerichte speerpunten waarmee mijn voldoening nog groter wordt, dat miste ik.

Na het overwegen van de plussen en de minnen binnen het politieke gebeuren en daarnaast mijn ambities in het sociaal domein, heeft mijn gevoel laten weten aan mijn verstand:Ik ga dit doen. Mij inzetten voor onze samenleving. Mijn stem laten horen in hetgeen wat anders moet. Vanuit mijn kennis in de maatschappelijke ondersteuning wil ik proberen er voor de hulpbehoevende medemens te zijn.

Juiste indicaties en niet volgens bezuinigingsplan.

Geen gedwongen keuzes door armoede.

Gehoor aan zorgverleners die ogen en oren van de cliënten zijn.

Helpende hand in tijden van hulpvragen.

Kijken naar betere financiële mogelijkheden voor een leefbaar bestaan.

Na een aantal gesprekken en fractie overleggen, waarin gelijkwaardige raakvlakken duidelijk naar voren kwamen is er harmonieus besloten dat ik mij zal toevoegen aan een mogelijke verkiesbare plek op de verkiezingslijst van de VCP tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Met elkaar staan voor een menswaardig en leefbaar Oldambt. Strijdvaardig met ieder z’n eigen kennis en kunde. VCP dank je wel voor jullie geschonken vertrouwen, ik ga mijn best doen. Samen staan we sterk.

Gea Geerdes